İran'dan Yemen Operasyonu Uyarısı: Ateşle Oynuyorlar

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi Başkanı Rafsancani, Yemen'e yönelik hava harekatını 'hatalı ve tehlikeli' nitelendirdi ve uyardı: Ateşle oynuyorlar.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan Yemen Operasyonu Uyarısı: Ateşle Oynuyorlar

İran'da Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemen'e yönelik hava harekatını 'hatalı ve tehlikeli' şekilde nitelendirdi. Rafsancani, hava harekâtı için ''Ateşle oynamaya başladılar'' dedi.

OPERASYONU KINADI

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine nazaran Düzenin Maslahatını Teşhis Konseyi (DMTK) Başkanı Ali Ekber Haşimi Rafsancani, Yemen'de Husilerin ilerleyişini durdurmak amacıyla Suudi Arabistan öncülüğünde başlatılan 'Kararlılık Fırtınası' operasyonunu kınadı.

''ASLINDA ATEŞLE OYNAMAYA BAŞLADILAR''

''Suudi Arabistan öncülüğündeki hava harekâtı, kusurlu ve tehlikeli'' diyen Rafsancani, 'Maalesef bir takım bazı Arap ülkeleri, Yemen'i uydurma iddialarla gelişigüzel bombalıyor. Aslında, ateşle oynamaya başladılar. Bu da bölgenin gerilimine, güvensizliğine ve onlarca sivilin ölümüne sebep olacak' dedi.

' 'İSRAİL'E EN KÜÇÜK BİR GİRİŞİMDE BULUNMADILAR''

Rafsancani, 'Bu devletlerin liderleri 50 yıldır birkaç milyonluk Kudüs işgalcisine karşı tesirli en küçük bir teşebbüste bulunmadı fakat şu anda bölgedeki Müslüman bir ülkeye karşı birleşti' ifadesini kullandı.

NELER OLMUŞTU?

Yemen'de Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Aden'i 'geçici merkez' ilan etmesi ve bir takım devletlerin diplomatik temsilciliklerini burada sürdüreceği yönündeki izahatlarının peşinden Husiler, Aden'e doğru harekete geçip, kentteki bir takım stratejik noktaların denetimini ele geçirmişti.

Hadi yönetiminin üst seviye yetkililerinin Arap Birliği ve uluslararası topluma, acil askeri müdahale çağrısının peşinden Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, Husilere yönelik hava harekâtı başlatmıştı.

Operasyona Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) oluşan Körfez ülkelerinin yanı paradigma Fas, Sudan, Ürdün ve Mısır katılıyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar