İran'dan ABD'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın

ABD, İsrail başbakanı Netanyahu'nun ABD'deki konuşmasına tepki gösterip ABD'yi uyardı, 'Hayırsız evladınızı tekerlekli sandalyede alırsınız.' dedi.

Google Haberlere Abone ol
İran'dan ABD'ye İsrail Uyarısı: Tekerlekli Sandalyede Alırsın

İsrail başbakanı Benjamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya katı reaksiyon belli eden İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ABD'ye 'İsrail'i tekerlekli sandalyede teslim alırsınız' uyarısında bulundu. İran Meclis Başkanı Ali Laricani, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmayı 'siyasi şov' şekilde niteledi.

HAYAT KADINI ÖRNEĞİ VERDİ

Meclis umumi kurulunda söz sektör Laricani, İsrail Başbakanı'nın ABD Kongresi'ndeki konuşmasını eleştirerek, Netanyahu'nun sözlerine bir yaşam kadını örneği ile cevap verdi. Laricani,'Bir yaşam kadını bir şehre girince eteğini kafasına çekti. Kadına, 'Neden bu biçimde bu kentte yürüyorsun?' diye sorulunca, 'Çünkü bu kentte iffetli bir insan yok' yanıtını verdi. Bu kukla rejimin başbakanının kullandığı sözler, bu yaşam kadını örneğine benzer' diye konuştu.

'SİYASİ ŞOV'

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine göre, Meclis'in sabahki oturumunda konuşan Laricani, Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmaya ilişkin, 'Bu konuşma, dünyayı yönettiğini iddia eden iri bir ülkenin kongresinin güçsüz bir rejimin eline düştüğünü belli eden siyasal bir şov halinde yapılmıştır' dedi.

Netanyahu'nun nükleer müzakerelerde muhtemel bir anlaşmanın İran'a nükleer silah elde etme alternatifini açacağına yönelik iddialarına reaksiyon belli eden Laricani, 'İki sebepten dolayı çok nükleer harp başlığına sahip bulunan bir insanın bunu iddia etmesi ilginç' diye konuştu.

'TEKERLİKLİ SANDALYEDE ALIRSINIZ'

İran Meclis Başkanı, Netanyahu'nun Tahran'ın nükleer programıyla ilgili İran ve dünya güçleri içinde bir anlaşma imzalanması mecburiyetinde İsrail'in bu anlaşmayı kabul etmeyerek İran'a tek başına saldıracağına yönelik ifadelerde bulunduğunu hatırlatarak, 'ABD Kongresi, 'hayırsız evladı' İsrail'i tekerlekli sandalyede teslim almak istiyorsa İsrail, İran'a karşı askeri eylemde bulunsun.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar