İran: Netanyahu'nun ABD'de Konuşması Seçim Propagandası

İran, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD'de Kongresi'nde yaptığı konuşmasının Tel Aviv'deki aşırılara yönelik seçim propagandasının parçası olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
İran: Netanyahu'nun ABD'de Konuşması Seçim Propagandası

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Merziye Afham, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın Tel Aviv'deki aşırılara yönelik seçim propagandasının bir parçası olduğunu söyledi.

'ZAYIFLIĞININ GÖSTERGESİ'

İran resmi ajansı IRNA'nın haberine nazaran Afham, Netanyahu'nun konuşmasının, 'aşırı grupların siyonist düzen taraftarları içinde bile yalnızlaşmasının ve zayıflığının bir göstergesi' olduğunu savunarak, 'Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde yaptığı konuşma, Tel Aviv'deki aşırılara yönelik seçim propagandasının bir parçasıdır' dedi.

Afham, konuşmayı, bu çok fazla grupların, 'mantık yoksunu ve aşırılık gündemlerini uluslararası politikaya dayatma çabası' şekilde değerlendirdi.

'SÜREKLİ AYNI YALANLAR'

Netanyahu'nun konuşmasını, 'seçim propagandası' şekilde niteleyen Afham, İran'ın nükleer programıyla ilgili sözlerinin de Netanyahu'nun devamlı tekrarladığı yalanlardan ibaret olduğunu kaydetti. Afham, 'Artık dünya kamuoyunun bebek katili bir rejime kıymet vermediği konusu için hiç bir kuşku kalmadı' ifadelerini kullandı.

İran'la uluslararası cemiyet içinde devam eden nükleer müzakerelerdeki müspet havayı bozacağı endişesiyle, başta Beyaz Saray olmak üzere iki ülkede de kocaman tyükselişmalara yol açan konuşmasını dün ABD Kongresi'nde gerçekleştiren Netanyahu, bilhassa İran'la devam eden nükleer müzakerelerde varılacak muhtemel bir anlaşmayı misyon almıştı.

Netanyahu, anlaşmanın, 'İran'ın bombaya ulaşma şeklini tıkamadığını, tam aksine bu yolu hazırladığını' öne sürmüştü.

PROTESTOLAR VARDI

Netanyahu'nun konuşması esnasında Kongre binası dışında protesto gösterileri düzenlenirken, 50'yi aşkın Demokrat Kongre üyesi de Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi John Boehner'ın, Beyaz Saray'a danışmadan Netanyahu'yu Kongre'ye çağrı etmesini protesto için İsrail Başbakanı'nın konuşmasına katılmamıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar