Irak'ta Türkmenler 'Cephe'yi genişletti

Irak'ta Nisan ayında yapılacak parlamento seçimlerine 8 Türkmen partisinin 'Kerkük Türkmen Cephesi' listesinde gireceği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Irak'ta Türkmenler 'Cephe'yi genişletti

Irak'ta Nisan ayında yapılacak parlamento seçimlerine 8 Türkmen partisinin 'Kerkük Türkmen Cephesi' listesinde gireceği açıklandı. Bu partiler arasında Irak Türkmen Cephesi (ITC), Karar Partisi, Milliyetçi Hareket Topluluğu, Adalet ve Kurtuluş Partisi ve Türkmen Partisi'nin yanı sıra Necat Hüseyin başkanlığındaki Şii partisi Vefa Hareketi de yer alıyor.

Partiler adına ortak açıklamayı ITC Başkanı Erşat Salihi okudu. Salihi, "Tüm Türkmenlerin beklediği gün hamdolsun bugün gerçekleşti. Bu liste sayesinde Türkmenlerin haklarını savunacağız." diye konuştu.

Türkmen Partisi Başkanı Riyaz Sarıkahya ise Türkmenlerin büyük projesinin gerçekleştiğini belirtti ve Türkmen halkını da bu ittifaka destek vermeye çağırdı.

Vefa Partisi lideri Necat Hüseyin ise bu listede bir araya gelen partilerin, kesinlikle ayrılmayacağını vurguladı.

Kerkuk Türkmen Cephesi Listesi Başkanı Hasan Turan, bu ittifakın 'Türkmenlerin rüyası' olduğunu belirtti ve "Artık bu rüya gerçekletiğine göre halkımız da bu listenin arkasında olmalı." şeklinde konuştu.
CİHAN

Yorumlar