Irak’ta seçim için hazırlıklar başladı

Irak’ta 30 Nisan 2014 tarihinde yapılması beklenen parlamento seçimleri için hazırlıklar başladı.

Google Haberlere Abone ol
Irak’ta seçim için hazırlıklar başladı

Irak’ta 30 Nisan 2014 tarihinde yapılması beklenen parlamento seçimleri için hazırlıklar başladı. Irak (YSK) Yüksek Seçim Komisyonu halkı ; Arapça, Kürtçe, Türkçe ve Süryanice dillerinde yazılan duyurularla seçime hazırlıyor. Bilardolarda yer alan 'elektronik seçmen kartı oylama sürecini kolaylaştırır' mesajının bölgede konuşulan bütün dillerde yazılması ilgi çekiyor.
YSK Erbil Temsilcisi Handren Muhammed, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) seçime hazırlık sürecini anlattı. Muhammed, seçime yüksek katılım sağlanması için çalışmalar yaptıklarını aktardı.
“ Seçim afişlerinde farklı diller kullandık çünkü, Kürdistan'da yaşayanlar sadece Kürtler değildir, Süryani ,Türkmen ve Araplar da burada yaşıyorlar. Bu yüzden herkesin anlayacağı dilde yazmayı tercih ettik ''. ifadelerini kullandı.
Halk ise seçim bilardoların bölgede konuşulan bütün dillerde yazılmasının memnuniyet verici olduğunu dile getirdi. Cihan muhabirine konuşan bölge halkı, birlik ve berberlik için farklı kültürlere saygının şart olduğunu dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar