Irak'taki yolsuzluk iddiaları

Şeffaflık Komisyonu üyesi Taha: "Şeffaflık Komisyonu, dün açıklanan yolsuzluk iddialarını tehlikeli görüyor ve hiçbir siyasi baskıya boyun eğmeden gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlıdır"

Google Haberlere Abone ol
Irak'taki yolsuzluk iddiaları
 Irak'ta yolsuzlukla mücadele kapsamında oluşturulan Şeffaflık Komisyonu üyesi Rebuvar Taha, dün mecliste açıklanan yolsuzluk iddialarını ciddi bulduklarını ve siyasi baskılara boyun eğmeden gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlı olduklarını söyledi.

Taha, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şeffaflık Komisyonu, yolsuzluk soruşturmasını Savunma Bakanı Halid el-Ubeydi'nin yanı sıra adı yolsuzluğa karışan Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ile diğer yetkililerin huzurunda başlatacak. Soruşturmanın takibinde Şeffaflık Komisyonu'na katılmaları için Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Mali Denetim Divanı ve Genel Şeffaflık Heyeti'ne resmi yazı gönderildi." ifadelerini kullandı.

Soruşturmayı başlatmak için üst makamlardan isimlerin gelmesini beklediklerini belirten Taha, "Şeffaflık Komisyonu, dün açıklanan yolsuzluk iddialarını tehlikeli görüyor ve hiçbir siyasi baskıya boyun eğmeden gerçekleri ortaya çıkarmaya kararlıdır." dedi.

Yolsuzluk iddiaları üzerine dün Irak meclisine çağrılan Savunma Bakanı Ubeydi kendisine yöneltilen tüm ithamları reddederek, Meclis Başkanı Cuburi ve bazı milletvekillerinin silah alımında şantaj ve yolsuzluk yaptığını ileri sürmüştü.

Başbakan Haydar el-İbadi'nin ofisinden, "Irak meclisinde dün yapılan toplantı sırasından yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla isimleri açıklanan hükümet yetkililerine geçici yurt dışı seyahat yasağı getirildi." açıklaması yapılmıştı.

Yorumlar