İngiltere kabinesinde köklü değişiklik: Hague görevinden ayrıldı

İngiltere Başbakanı David Cameron, gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi kabinede kapsamlı bir değişikliğe gitti. İktidarın büyük ortağı Muhafazakar Partili bakanlarda yapılan değişiklik kapsamında Dışişleri Bakanı William Hague...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere kabinesinde köklü değişiklik: Hague görevinden ayrıldı

İngiltere Başbakanı David Cameron, gelecek yıl yapılacak genel seçimler öncesi kabinede kapsamlı bir değişikliğe gitti. İktidarın büyük ortağı Muhafazakar Partili bakanlarda yapılan değişiklik kapsamında Dışişleri Bakanı William Hague ve Eğitim Bakanı Michael Gove gibi partinin ağır isimleri kabine dışında kaldı.

Cameron’ın ‘A Takımı’nda yer alan bu isimlerin, seçim kampanyası çalışmalarında etkin rol alacak olmaları sebebiyle kabinedeki bakanlık görevinden ayrıldıkları belirtildi.

4 yıldır dışişleri bakanı olarak görev yapan Hague, Avam Kamarası lideri olarak parlamentoda kalmaya devam edecek. 26 yıldır sürdürdüğü milletvekilliği görevi 2015'teki genel seçimle sona erecek olan İngiliz siyasetçi Twitter'dan yaptığı açıklamada, gelecek seçimlerde aday olmayacağını duyurdu. Hague, 1997-2001 yıllarında Muhafazakar Parti'nin genel başkanlığını da yapmıştı.

Hague’den boşalan koltuğa Savunma Bakanı Philip Hammond atanırken, yeni savunma bakanı Michael Fallon oldu. Bayan Nicky Morgan da eğitim bakanı olarak Gove’dan koltuğu devraldı. Bayan Liz Truss ise çevre ve gıda bakanı olarak kabinede yerini alan diğer bir kadın bakan oldu. Başbakan Cameron'un kabine değişikliğini, daha çok kadını bakanlık görevine atamak için kullanacağı çoktan beridir kulislere yansıyordu.

Jeremy Wright, Stephen Crabb ve Baroness Stowell da kabinede yerini alan yeni bakanlar arasında yer aldı. CİHAN

Yorumlar