İngiltere havaalanlarında güvenlik alarmı

İngiltere basını, Suriye'de eğitim alan militanların Batı'da saldırı planlayabileceğine dair haberlerin ardından havaalanlarında alarm verildiğini yazdı.Times'ın manşete taşıdığı habere göre, El Kaide'nin önde gelen bomba yapımcısı...

Google Haberlere Abone ol
İngiltere havaalanlarında güvenlik alarmı

İngiltere basını, Suriye'de eğitim alan militanların Batı'da saldırı planlayabileceğine dair haberlerin ardından havaalanlarında alarm verildiğini yazdı.

Times'ın manşete taşıdığı habere göre, El Kaide'nin önde gelen bomba yapımcısı İbrahim Hasan Tali el-Asiri Suriye'deki yabancı savaşçılara özel eğitimler verdi. Eğitim alanların Avrupa'ya dönüp eylem yapabilecekleri öne sürüldü.

Gazeteye göre en fazla korkulan şey, el-Asiri'nin metal olmayan, vücudun içine yerleştirilebilen ve güvenlik dedektörlerine yakalanmayan donanımlar üretmiş olabileceği.

El-Asiri'nin kardeşi 2009 yılında Suudi Arabistan'da anüsünden içeri yerleştirdiği patlayıcılarla kendini havaya uçurarak bir suikast girişimde bulunmuştu.

İngiliz yetkililer uyarının ABD'den geldiğini, İngiltere'deki güvenlik seviyesinin artırılmadığını söylediler. Bununla birlikte Times, dün sabah havaalanlarında kontrollerin artırıldığını yazdı.

Haberde Suriye'den Türkiye'ye gelen İngiltere, ABD ve Avrupa pasaportu sahiplerinin her zamankinden daha detaylı bir şekilde incelenecekleri belirtildi.

Aynı konuyu manşetine taşıyan Daily Telegraph da Londra'daki Heathrow havalanında yolcuların çok sıkı bir şekilde arandığını yazdı. Elektronik cihazların da x-ray'den iki kez geçirildiği kaydedildi. CİHAN

Yorumlar