İngiliz ses uzmanı: Hece hece montaj yapmak yıllar alır

İngiliz adli (forensic) ses uzmanı Alan French, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal ile yaptığı iddia edilen ses kaydının, kendisine, üzerinde oynanmış gibi gelmediğini söyledi. Ünlü ses uzmanı French, bir ses kaydının hece hece montajlanmasının...

Google Haberlere Abone ol
İngiliz ses uzmanı: Hece hece montaj yapmak yıllar alır

İngiliz adli (forensic) ses uzmanı Alan French, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal ile yaptığı iddia edilen ses kaydının, kendisine, üzerinde oynanmış gibi gelmediğini söyledi. Ünlü ses uzmanı French, bir ses kaydının hece hece montajlanmasının mümkün olabildiğini ancak bunu yapmanın “yıllarca sürebileceğine” dikkat çekti.

Ukrayna’nın eski cumhurbaşkanının internete sızan ses kaydının montaj olup olmadığını inceleyen ekibin içinde de yer almış olan French, “Başbakan Erdoğan ile oğlu arasında yapıldığı iddia edilen ve internete sızan ses kaydını dinledim. Açıkçası bana, üzerinde oynanmış gibi gelmedi.” diye konuştu.

İngiliz ses uzmanı Cihan Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, söz konusu ses kaydının iddia edildiği gibi hece-hece montajlanma ihtimalinin yok denecek kadar az olduğunun altını çizdi. French, bu tür bir montajlamanın mümkün olabildiğini ancak bunu yapmanın yıllar alacağına dikkat çekti.

French’in, ismini vermek istemeyen mesai arkadaşı diğer bir ses uzmanı ise, “Böyle bir şeyin olması mümkün değil çünkü konuşmadaki tonlama ve vurguları tutturmak mümkün değil. Yapıldığında ise bu kolaylıkla anlaşılır.” yorumunda bulundu. CİHAN

Yorumlar