Hükümetten Sarkozy açıklaması: Yargı görevini yapıyor

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin nüfuzunu kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla gözaltına alınması hükümete yönelik tepkileri artırdı.Nicolas Sarkozy'nin partisi Halk Hareket Birliği'nden (UMP),...

Google Haberlere Abone ol
Hükümetten Sarkozy açıklaması: Yargı görevini yapıyor

Fransa'nın eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin nüfuzunu kötüye kullanma ve soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamasıyla gözaltına alınması hükümete yönelik tepkileri artırdı.

Nicolas Sarkozy'nin partisi Halk Hareket Birliği'nden (UMP), eski cumhurbaşkanına komplo kurulduğu yönünde gelen eleştirilere cevap veren Hükümet Sözcüsü Stephane Le Foll, yargının üzerine düşen görevi yerine getirdiğini ve sonuna kadar gitmeleri gerektiğini söyledi. Nicolas Sarkozy'nin de her vatandaş gibi yargılanabilir olduğuna dikkat çeken Le Foll kendisine yönelik de daha önce birçok suçlama yapıldığına dikkat çekti.

Çalışma Bakanı François Rebsamen ise Nicolas Sarkozy ile ilgili beklenmedik durumlara alıştıklarını vurgulayarak, "Dün Yargıtay savcıları, bugün eski cumhurbaşkanı gözaltına alındı. Bu ciddi bir dava." ifadelerini kullandı.

İktidardaki Sosyalist Parti (PS) Milletvekili Julien Dray da Sarkozy'nin gözaltına alınmasının bir suçluluk kanıtı olmadığını belirtti. Dray, yargının soruşturmadaki rolünü öğrenmek açısından Nicolas Sarkozy'nin açıklamalarına ihtiyacı olduğunun da altını çizdi.

Sarkozy döneminin Spor Bakanı ve Bağımsız Demokratar Biliği (UDİ) Başkan Yardımcısı Rama Yade ise demokrasinin işleyişi açısından masumiyet karinesi ve yargı bağımsızlığına saygı duyulması çağrısında bulundu. Eski bakan, cumhurbaşkanlığı yapmış birinin kendini savunması ve yargının da işleyişini devam ettirmesi gerektiğini kaydetti. CİHAN

Yorumlar