Hollande, Galatasaray Üniversitesi'nde konuştu

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Galatasaray Üniversitesin'de konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Hollande, Galatasaray Üniversitesi'nde konuştu

Resmi ziyaret için Türkiye'de bulunan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Galatasaray Üniversitesin'de konuştu. Hollande, ziyaretinin 2. günü yaptığı açıklamada, Fransa ve Türkiye arasındaki dostluğun sembolü olan bir kurumda bulunduğunu belirterek, bundan büyük mutlulluk duyduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı, Avrupa'nın en genç ülkesi Türkiye'de nüfusun yarısının 30'un altında olduğunu ve 4 milyon üniversite öğrencisi bulunduğunu belirtti. AB üyelik sürecine de değinen Hollande, Türkiye'nin yeni bir fasıl açtığını belirterek, müzakerelerin, hukuk devleti, özgürlükler ve modernizasyonunun garantisi olabileceğinin altını çizdi.

Türkiye'nin Suriye'de katliamlardan kaçan birçok mülteciyi ağırlandığını hatırlatan François Hollande, Türk halkının Suriyeli mültecilerle dayanışmasını selamladığını belirtti. Fransız Cumhurbaşkanı, Cenevre'de yürütülen Suriye görüşmelerinin de tek konusunun geçiş hükümeti, Esed'in görevi bırakması ve yeni bir ekiple seçime gitmek olduğunu söyledi.

Fransa'nın Türkiye ile işbirliğine hazır olduğunu belirten François Hollande, iki ülke arasında başta Akdeniz'deki olmak üzere askeri işbirliğine vurgu yaptı. CİHAN

Yorumlar