Hollanda'da Kırım’a destek mitingi yapıldı

Hollanda’nın Lahey şehrindeki Rusya büyükelçiliği önünde Kırım’a destek mitingi düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da Kırım’a destek mitingi yapıldı

Hollanda’nın Lahey şehrindeki Rusya büyükelçiliği önünde Kırım’a destek mitingi düzenlendi. Miting, Kırım Dayanışma Komitesi tarafından organize edildi.

Yaklaşık 150 kişinin katıldığı protestoda Rusya aleyhine pankartlar açıldı. Göstericiler Rusya'nın Kırım'dan çekilmesini talep etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi Hollanda Temsilcisi Mehmet Tütüncü, Hollanda Türk Federasyon Başkanı Murat Türkmen ve Hollanda Kırım Vakfı Başkanı Mehmet Pekcan’den oluşan bir grup ise isteklerini belirten bildiriyi Rusya elçiliğine teslim etti.

Kırım halkının isteklerini belirten bildiriyi Rus elçiliğine teslim ettiklerini aktaran Kırım Tatar Milli Meclisi Hollanda Temsilcisi Mehmet Tütüncü, “Özellikle Kırım'da yaşanılan son durumların bir oldu bitti ile geçiştirilemeyeceğini, Lahey Rusya elçiliğine ilettik. Kırım'daki yerli halkın Kırım Tatarları olduğunu ifade ettik. Oranın sahiplerinin binlerce yıllık sahiplerinin Kırım halkı olduğunu ifade ettik. Kırım halkına danışılmadan herhangi bir referandum kararının tanınmayacağını kendilerine bildirdik. Çünkü buranın yerli halkı Kırım Tatarlarıdır.” dedi.

KONUNUN YAKINDAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Hollanda Kırım Vakfı Başkanı Mehmet Pekcan ise Hollanda'da yaşayan Türkler ve Kırım kökenli Türk vatandaşları olarak Ukrayna'da Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki gelişmelere kayıtsız kalmamak için Lahey'deki Rusya büyükelçiliği önünde protesto eylemi organize ettiklerini söyledi.

Pekcan, “Avrupa'da yaşayan Kırım, Nogay ve Türkiye Türkleri olarak yaklaşık 150 kişinin iş günü olmasına rağmen katılımı ile burada Rusya büyükelçiliğine isteklerimizi ilettik. Konunu yakından takipçisi olacağımızı söyledik.” İfadelerini kullandı.

Hollanda Kırım Dayanışma Komitesi tarafından organize edilen ve yaklaşık iki saat süren eylem olaysız sona erdi. Katılımcılar Kırım'da insanca yaşama hakkı olan Kırım Tatarlarının onurunun korunması, güvenliklerinin sağlanması ve bölge barışının temin edilmesi için uluslararası camiaya çağrıda bulundular.

Gösteride “Kırım Rusya'ya teslim edilemez”, “Kırım halkı özgürdür” ve “Kırım barış istiyor” dövizleri taşındı. Bu arada Hollanda polisinin Lahey Büyükelçiliği önünde yoğun güvenlik önlemi alması ise dikkat çekti.
CİHAN

Yorumlar