Hollanda'da ilk teravih namazı kılındı

Ramazan ayının başlamasıyla ilk teravih namazı için Hollanda'daki Müslümanlar, Başkent Amsterdam'da bulunan Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii'ne akın etti. Teravih namazı öncesinde Amstredam Nizam-ı Alem Süleymaniye din görevlisi Osman Fedayi,...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da ilk teravih namazı kılındı

Ramazan ayının başlamasıyla ilk teravih namazı için Hollanda'daki Müslümanlar, Başkent Amsterdam'da bulunan Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii'ne akın etti.

Teravih namazı öncesinde Amstredam Nizam-ı Alem Süleymaniye din görevlisi Osman Fedayi, Ramazan ayı ve fazileti hakkında bilgi verdi. İmam Osman Fedayi, "Yeryüzünde herhangi bir Müslümanın başına gelen bir sıkıntı, diğer bütün Müslümanların içerisinde acı olarak yer almalıdır. Müslümanlar onun acısını içlerinde hissetmelidir. İşte bu Ramazan ayında zekatlarımızı, sadakalarımı ve fitrelerimizi kimsesi olmayan gariban, zulme maruz kalmış kardeşlerimize ulaştırmalıyız." diye konuştu. Orucun fazilet ve hikmetlerine değinen Fedayi "Oruç, nefsi terbiye edecek, ahlakı güzelleştirecektir. Orucun şehveti kıran bir özelliği vardır." dedi.

Okunan ezanın ardından Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii'nde ilk teravih namazı kılındı. Teravih namazı sonrasında tüm İslam alemi için topluca dualar edildi. Dualarda, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'da unutulmadı. Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Caimii'nde Yazıcıoğu için köşe açıldı.

RAMAZAN'DA SOSYAL, YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA ÖN PLANA ÇIKACAK

Teravih namazı sonrasında Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Başkanı Ergül Yaman "Cenab-ı Allah'a şükürler olsun Rabbimiz yeni bir ramazan ayına bizi ulaştırdı. İlk teravih namazını eda ettik. Ramazan ayı tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Din görevlisi Osman Fedayi ise "Ramazan ayı her şeyden önce İslam ümmetinin birliğine, beraberliğine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu yıl Ramazan'ı, kimsesizler kimsesiz kalmasın bu Ramazan ve her zaman teması altında değerlendireceğiz. Bu anlamda Ramazan'ın sosyal yardımlaşma ve dayanışma yönünü ön plana çıkartacağız." ifadelerini kullandı.

Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil ise şunları söyledi: "Öncelikle Türk İslam alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum. Ramazan, bizler için çok önemli. Birlik, beraberlik ve bereket ayı. Bu birlik, bereket ve hoşgörü ayını içinde yaşadığımız topluma en güzel şekilde aktarmak ve yaşatmak. Hollanda'da her yıl olduğu gibi Hollandalı dost ve Müslüman kardeşlerimizi ortak iftarlar ve değişik dini sohbetler ile ihya etmek istiyoruz."

YAZICIOĞLU'SUZ BURUK BİR RAMAZAN

Amsterdam Nizzam-ı Alem Süleymaniye Camii yönetiminden Bünyamin Coşkun, "Rahmetli Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadetinin 5. yılında buruk bir ramazan ayına girmiş bulunuyoruz. Ben burada tüm Müslüman aleminin Ramazan ayını kutluyorum. İnşallah bütün Müslüman alemine, bütün insanlığa hayırlar getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum." CİHAN

Yorumlar