Hollanda'da cami görevlilerine saldırıya tepki

Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Ijmuiden Kuba Camii görevlilerine geçtiğimiz hafta düzenlenen fiili saldırı yetkililer tarafından kınandı.Camiyi ziyaret eden İjmuiden Belediye Başkanı Franc Weerwind, bu saldırıyı asla tasvip etmediklerini...

Google Haberlere Abone ol
Hollanda'da cami görevlilerine saldırıya tepki

Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Ijmuiden Kuba Camii görevlilerine geçtiğimiz hafta düzenlenen fiili saldırı yetkililer tarafından kınandı.

Camiyi ziyaret eden İjmuiden Belediye Başkanı Franc Weerwind, bu saldırıyı asla tasvip etmediklerini söyleledi.

Hollanda Türk İslam Kültür Dernekleri Başkan Yardımcısı İbrahim Çitil ile yönetim kurulu üyesi Sami Üşenti, Ijmuiden Camii Başkanı Süleyman Çelik ve camii cemaatine geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Süleyman Çelik, saldırıyı gerçekleştiren şahısların yakalandığını ve sorgularının devam ettiğini belirterek faillere gereken cezanın verilmesini istedi.

Süleyman Çelik, daha önce de camilerine çeşitli zamanlarda domuz başı bırakıldığını, yumurta atıldığını, cemaatten bir kadına da bira tenekesi fırlatıldığını söyledi. Çelik, "Olay anında camide bulunuyorduk. 3 kişi tehditler savurarak camiye saldırı girişiminde bulundu. Ben ve arkadaşlarım bunları engellemeye çalıştık. Bu arada arbede çıktı ve yönetici bir arkadaşımız hafif şekilde yaralandı. Aynı zaman da belediye meclis üyesi olduğum için hemen belediye başkanı ve polisi aradım, polis kısa süre zarfında olay yerine gelerek saldırganları gözaltına aldı. Biz de karakola giderek şikayetçi olduğumuzu bildirdik." dedi. CİHAN

Yorumlar