Hizmet Hareketi’ne karşı nefret söylemi G. Kore’deki Türkleri derinden yaraladı

Kore - Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA), son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret söylemlerinin Türk işadamlarını derinden yaralandığını belirterek, iftiralara son verilmesi çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Hizmet Hareketi’ne karşı nefret söylemi G. Kore’deki Türkleri derinden yaraladı

Kore - Türkiye İşadamları Derneği (KOTUBA), son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne yönelik nefret söylemlerinin Türk işadamlarını derinden yaralandığını belirterek, iftiralara son verilmesi çağrısında bulundu.

Güney Kore'de faaliyet gösteren KOTUBA, düzenlediği basın toplantısında son zamanlarda Hizmet Hareketi'ne iftiralara tepkisini dile getirdi. Dernek üyeleri ile bir araya gelen KOTUBA Başkanı Hakan Baltalı, Türkiye'deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Ülkenin son zamanlarda sancılı bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Baltalı, "17 Aralık yolsuzluk operasyonu ile başlayan ve hükümetin dört bakanının istifasıyla devam eden, binlerce devlet memurunun sürülmesi ve kirli ilişkileri tüm açıklığıyla ortaya koyan ses kayıtlarıyla başka bir boyut kazanan sancılı bir süreçten geçmekteyiz. Camianın eğitim kurumlarına baskınlar düzenleyerek 9 yaşındaki ilkokul çocuklarının sorgu odasında siyasi propagandaya malzeme yapılması, son olarak da yolsuzluk iddialarına muhatap siyasilerin fezlekelerinin TBMM’de görüşülmesinin iktidar partisi tarafından engellenmesi ise kanayan yaraya tuz biber olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yurt dışında yaşayanlar olarak ülkeyi bir yangın yerine çevrilmesini kaygıyla izlediklerini aktaran Baltalı, konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemizi içerisine düştüğü buhranlar anaforundan çıkarmakla görevli mevcut iktidarın adeta yangına benzin dökercesine toplumu kamplaştırıcı ve özellikle Hizmet Hareketi’ne karşı dozu her geçen gün artan nefret söylemi, Güney Kore`de yaşayan KOTUBA üyesi Türk işadamları olarak bizleri derinden yaralamaktadır."

“SES KAYITLARI, KASALAR, AYAKKABI KUTULARI HEPİMİZİ DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

Başarılı ve güçlü Türkiye görme arzusuyla yanıp tutuşan Anadolu insanının 12 yıldır AK Parti hükümetine desteğini esirgemediğini aktaran Baltalı, ancak yönetimin taahhütlerini yerine getirmediğine dikkat çekti. Türk işadamları adına açıklamasına devam eden KOTUBA Başkanı, “17 Aralık ve 25 Aralık'ta açılan yolsuzluk davalarında ortaya çıkan ve başbakanın, bakanların ve aile fertleriyle devletin üst düzey memurlarının ses kayıtları, fotoğraflar, kasalar, ayakkabı kutuları hepimizi derinden üzmüştür. Milletimizin hafızasına kazınan bu görüntüler, büyük umutlarla AKP hükümetini destekleyen halkımızda onarılması imkansız aldatılmışlık hissi oluşturmuştur." dedi.

Davalara müdahalelerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Baltalı, hükümet tarafından yargıya yapılan bu müdahalelerin halkın vicdanında yolsuzluk ve hırsızlığın üstünü örtme olarak algılandığını söyledi. Ayrıca bir kısım basın yayın organlarında manşetlerle toplumun yanıltılmaya çalışıldığını ve paralel devlet, çete, örgüt, in, sülük ve haşhaşi gibi tabirleri de ayrıca üzüntü verici olduğunu vurguladı.

Hizmet Hareketi üzerinden oluşturulan manipülasyonlara dikkat çeken Hakan Baltalı konuşmasına şöyle devam etti: “Hizmet Hareketi'ne gönül verdi diye devlete düzenli vergisini ödeyen saygın işadamlarını hedef alan yıldırma politikaları, özel sermayeyle açılan dershanelerin devlet zoruyla kapatılması, ülke ekonomisine hizmet eden finans kurumlarının açıktan hedef gösterilmesini, teşebbüs hürriyetine indirilmiş bir darbedir."

“TÜRK OKULLARI İÇİN ELÇİLERE TALİMAT, TÜRKİYE’Yİ TRAJİKOMİK DURUMA DÜŞÜRÜYOR”

Konuşmasında Türk Okulları'na değinmeyi ihmal etmeyen Baltalı, şöyle konuştu: "Türk halkının gözdesi haline gelmiş, ülkemizin global markası olan bütün dünya tarafından hüsnü kabul görmüş Türk Okullarını oralarda ülkemiz adına gönül elçiliği yapan insanları, ülke tanıtımı ve ekonomisine katkı sağlayan iş adamlarını, büyükelçilere talimatlar vererek bitirmeye çalışmanın, ülkemizi ve milletimizi ne ölçüde trajikomik duruma düşüreceğini halkın takdirine havale ediyoruz. Türk devletinin ve milletinin mücevheri konumundaki Türk Okullarına karşı takınılan bu tavır, yıllardır bu kurumları öven, ziyaret eden, tavsiye mektupları yazan AK Parti yöneticilerini ve sayın başbakanı, kendilerini inkar konumuna düşürmektedir."

Türkiye'de siyasetin panik atak halini yaşadığını söyleyen KOTUBA Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Başbakanımızın sakinleşip, bu nefret dilini terk ederek bir an önce bu siyaset tarzından çıkması lazım. Hayatlarını almaya değil vermeye adamış dünyevi hiçbir beklentisi olmayan, hasbi ruhları rencide etmekten, huzuru en çok isteyen hizmet insanlarını huzursuzluğun sebebiymiş gibi göstermeye çalışmaktan, ucuz hesaplar uğruna yarın yüzümüzü daha fazla kızartacak sözlerden, kardeşlik hukukumuzu zedeleyen davranışlardan, açılan bu yarayı daha fazla derinleştirmekten ve muhterem Fethullah Gülen Hocaefendi'ye yapılan iftira ve saldırılardan bir an önce vazgeçilmesini bekliyoruz." CİHAN

Yorumlar