Hizbul Mücahidin liderinin öldürülmesi

Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından, Himalayalar bölgesinde düzenlenen protestolarda binden fazla kişi gözaltına alındı.

Google Haberlere Abone ol
Hizbul Mücahidin liderinin öldürülmesi
Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin öldürülmesinin ardından düzenlenen protestolarda binden fazla kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Emniyet yetkilileri yaptıkları açıklamada, Wani'nin öldürülmesinin ardından Himalaya bölgesinde düzenlenen protestolarda şiddet olaylarını tırmandırma girişiminde bulunan binden fazla göstericinin gözaltına alındığını kaydetti.

Yetkililer, binden fazla göstericinin temmuz ayından bu yana devam eden protestolar sırasında gözaltına alındığını belirtti.

Güvenlik güçleri ile Hizbul Mücahidin arasında 8 Temmuz'da çıkan çatışmada, örgütün üst düzey üyelerinden Wani'nin öldürülmesinden sonra on binlerce kişi sokaklara dökülmüştü.

Hindistan güvenlik güçlerinin biber gazı ve gerçek mermi kullandığı gösterilerde en az 50 kişi hayatını kaybetmiş, 2 bin sivil ve bin 600 güvenlik görevlisi yaralanmıştı.

Yorumlar