Hindistan başbakanı Mondi Pakistan’a gidecek

Tarihlerinde 3 kez savaşan komşu iki ülke Pakistan ve Hindistan arasında tarihi gelişmeler yaşanıyor. 60 yıllık geçmişlerinde ilk defa, Pakistan başbakanı, Hindistan başbakanının yemin törenine katıldı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif,...

Google Haberlere Abone ol
Hindistan başbakanı Mondi Pakistan’a gidecek

Tarihlerinde 3 kez savaşan komşu iki ülke Pakistan ve Hindistan arasında tarihi gelişmeler yaşanıyor. 60 yıllık geçmişlerinde ilk defa, Pakistan başbakanı, Hindistan başbakanının yemin törenine katıldı. Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Yeni Delhi’de bir araya geldiği Hindistan’ın yeni başbakanı Narendra Mondi’yi Pakistan’a davet etti. Hindistan’ın 15. Başbakanı Modi, Pakistanlı mevkidaşının davetini kabul etti.

Genel seçimlerden zaferle çıkan Modi iki ülke tarihinde ilk kez bir Pakistanlı lideri yemin törenine davet etti. Şerif’in de daveti kabul edip yemin törenine katılması ile bir başka ilk gerçekleşti. Bugün ise Modi, ofisindeki ilk gününde Pakistanlı mevkidaşı ile görüştü.

Görüşme sonrası Hindistan Dışişleri Bakanı Sujatha Singh, basın toplantısı düzenledi. Sigh, Mondi’nin Şerif’in davetini kabul ettiğini ve ziyaret tarihinin ileriki dönemlerde kararlaştırılacağını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar