Hava saldırılarından kaçanlar 3 gün boyunca yürümüş

Pakistan’ın Kuzey Veziristan eyaletinde bir hafta önce başlayan operasyonlardan kaçan halk mağdur durumda.Hükümetin düzenlediği son operasyonlar sebebiyle 40 bine yakın ailenin evlerini terk ettiği tahmin ediliyor. Aşiret bölgelerinden daha...

Google Haberlere Abone ol
Hava saldırılarından kaçanlar 3 gün boyunca yürümüş

Pakistan’ın Kuzey Veziristan eyaletinde bir hafta önce başlayan operasyonlardan kaçan halk mağdur durumda.

Hükümetin düzenlediği son operasyonlar sebebiyle 40 bine yakın ailenin evlerini terk ettiği tahmin ediliyor. Aşiret bölgelerinden daha önce kaçan 160 bin aile de dikkate alındığında yüz binlerce insan yardıma muhtaç.

Evlerini terk etmeleri için 3 gün süre tanındığını söyleyen Muhammed Mir Khan, “Araç bulma imkanımız yoktu. 3 gün boyunca yürüyerek Bannu’ya ulaştık. Her şeyimiz geride kaldı. Hayvanlarımızı bıraktık. Zaten fakir insanlarız, bir gelirimiz yok. Yolculuktan en çok kadın ve çocuklar etkilendi. Çok sayıda insan yolda öldü.” dedi.

Mağdur insanların bir kısmı kamplara ya da okullara yerleşirken, birçoğu da kavurucu sıcaktan kurtulmak için bir çatı arayışında.

Köyünü terk eden Sila Bibi ise yolda torununu kaybetmiş. Oğlu da yaralanmış. 4 bin rupiye (40 dolar) küçük bir ev kiralamışlar ama hayatlarını güçlükle idame ettirebiliyorlar.

Pakistan hükümeti Birleşmiş Milletler’le kaydolan 6 bin aileye yardımda bulunuyor. BM Mülteciler Yüksek Komiserliği yetkilisi Mata Hüseyin Cengiz, yardım malzemeleri arasında plastik kaplar, sivrisineklere karşı cibinlikler, battaniye ve şilteler, hijyen malzemeleri bulunduğunu ifade etti. Mağdurlara su tedariki ve banyo imkanlarının da sunulduğunu belirtti. CİHAN

Yorumlar