Hamburg'daki gösterilerde 117 polis yaralandı

Almanya'nın Hamburg şehrinin Sternschanze semtinde, yaklaşık 25 yıldır sol grupların işgali altında olan Rota Flora’nın boşaltılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriler çatışmaya dönüştü.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg'daki gösterilerde 117 polis yaralandı

Almanya'nın Hamburg şehrinin Sternschanze semtinde, yaklaşık 25 yıldır sol grupların işgali altında olan Rota Flora’nın boşaltılmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen gösteriler çatışmaya dönüştü. Alınan güvenlik önlemleri olaylara engel olamayınca, resmi rakamlara göre yaklaşık 7 bin 500, sol gruplara göre 10 binden fazla göstericilerden bazısı polise şise, taş ve yanıcı maddeyle saldırdı. Olaylarda 19’u ağır, 117 polis yaralandı.

Göstericiler arasında yaralı olduğuna dair bilgi alınamadı. Zarar gören çok sayıda polis otosu, çekicilerle olay yerinden alınabildi. Birçok işyeri ve dükkanın da zarar gördüğü, çöp konteynırlarının ateşe verildiği olaylarda 21 kişi gözaltına alındı.

Protestolara, bin 770’i Bavyera, Schleswig Holstein, Hessen, Saksonya Anhalt, Mecklenburg- Vorpommern, Bremen ve Federal Polis’ten olmak üzere 3 bin 168 polis müdahale etti.

Hamburg Emniyet Müdürü Wolfgang Kopitzsch, huzur bozucuların polis memurları ve masum insanların sağlığını ve güvenliğini ne derece tehlikeye attığını şaşkınlıkla izlediğini söyledi.

Protestocu sol örgütler, olaylardan polisi sorumlu tuttu. Sol örgütler, güvenlik güçlerinin göstericilere cop, biber gazı ve basınçlı suyla aşırı müdahalede bulunduğunu savundu.

Yeşiller, olaylardan dolayı İçişleri Komisyonu’nu bu hafta içinde acil olarak toplantıya çağırırken, Eyalet Meclisi’nde temsil edilen SPD, CDU, Yeşiller, FDP ve Sol Parti ortak bildiri yayınladı. Siyasi partiler, gösterilerin barışçıl ve şiddet içermeyecek şekilde olmasını istedi. CİHAN

Yorumlar