Hamburg’da “tehlikeli bölge” uygulaması kalktı

Almanya'nın Hamburg şehrinde polisle sol gruplar arasında ‘Rote Flora‘ kültür merkezini kapatma girişimi üzerine çıkan çatışmalar ve bir karakola yapılan saldırı sonrası ilan edilen ‘tehlikeli bölge’ uygulaması kaldırıldı.

Google Haberlere Abone ol
Hamburg’da “tehlikeli bölge” uygulaması kalktı

Almanya'nın Hamburg şehrinde polisle sol gruplar arasında ‘Rote Flora‘ kültür merkezini kapatma girişimi üzerine çıkan çatışmalar ve bir karakola yapılan saldırı sonrası ilan edilen ‘tehlikeli bölge’ uygulaması kaldırıldı. 9 gündür kentin üç semtinde devam eden uygulamaya son veren polis, suçluların ve suç işlemeye eğilimli olanların kontrol altına alındığını duyurdu.

Hamburg polisi konuyla ilgili açıklamasında vatandaşların ve polislerin yapılan kontrollerle daha iyi korunması amacıyla başlatılan uygulamanın kaldırıldığını duyurdu. Açıklamada, “Kontrollerle birlikte suçlular ve suç eğilimli kişiler tespit edilerek kontrol altına alınmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Bu zamana kadar üç semtte binden fazla kişinin kontrol edildiği ‘tehlike bölge’ uygulaması geçtiğimiz perşembe günü karakol çevresiyle sınırlandırılmış ve denetim saatleri akşam 18.00 ila sabah 06.00 şeklinde değiştirilmişti.

Uygulama kalksa da, daha önce planlanan çok sayıda protesto yürüyüşünün gerçekleştirileceği tahmin ediliyor.

Polisle sol gruplar arasında başlayan çatışmalarda yaklaşık 130 polis ile 500 gösterici ve sivilin yaralandığı iddia edilmişti. CİHAN

Yorumlar