Hamburg eyaleti, ABD'de öldürülen Türk asıllı öğrenci için devrede

Öğrenci değişim programıyla ABD’nin Missoula şehrinde bulunurken av tüfeği ile vurularak öldürülen Hamburglu Diren Dede’nin cenazesinin bugün Almanya’da olması bekleniyor. Cenazenin ilk etapta Hamburg Savcılığı tarafından alınacağı...

Google Haberlere Abone ol
Hamburg eyaleti, ABD'de öldürülen Türk asıllı öğrenci için devrede

Öğrenci değişim programıyla ABD’nin Missoula şehrinde bulunurken av tüfeği ile vurularak öldürülen Hamburglu Diren Dede’nin cenazesinin bugün Almanya’da olması bekleniyor. Cenazenin ilk etapta Hamburg Savcılığı tarafından alınacağı bildirildi. Oğlunun cenazesini almak için ABD’yi giden baba Celal Dede’nin ABD hakkında dava açacağı belirtildi.

Hamburg’da ise savcılık olayın aydınlatılması için cenazenin Almanya’ya gelmesini ve otopsi yapılmasını bekliyor. Olayın aydınlatılmasını bekleyen Diren’in ailesi ve yakınları bir taraftan da cenaze namazı ve defin işlemleri ile ilgili hazırlıklara başladı. Bu arada Hamburg şehrini yasa boğan olaydan sonra başta Eyalet Başkanı Olaf Scholz olmak üzere Diren’in okul müdürü, öğretmenleri, okul arkadaşları, futbol oynadığı kulüp ve takım arkadaşları Dede ailesine taziyelerini bildirdiler.

Big Sky Lisesi’ne gelen üçüncü sınıf öğrencisi 17 yaşındaki Diren Dede’yi tüfekle vurarak öldüren 29 yaşındaki Markus Hendrick Kaarma, “kasıtlı adam öldürme” suçu sabit görülerek 30 bin dolar kefalet karşılığı serbest bırakıldı. Evin diğer sakini Janelle Pflager polise verdiği ifadede son birkaç haftadır evlerinin iki kez soyulmaya çalışıldığını ve bunun için garaja sensörlü bir sistem kurduklarını belirtti. Plager ayrıca olay gecesi garajın kapısını açık bıraktıklarını söyledi. Plager, ifadesinde garajda birinin olduğunu anlayan Kaarma’nın silahını alarak ön kapıdan çıkıp garajın açık kapısına doğru ilerlediği ve Diren’in “dur” demesine rağmen 4 el ateş ettiğini anlattı. İddialara göre Diren, o sırada telefonla bir konuşma yapacaktı ve sesinin sokakta yankılanmasını istemediği için Kaarma’nın açık olan garaj kapısına doğru gitmişti.

Öte yandan Diren’in daha önce futbol oynadığı SC Teutonia 1910 Kulübü yardım amaçlı maç organize etti. SV Duvensted takımına karşı oynanan maça Diren’in ailesi, okul arkadaşları ve futbol camiasından çok sayıda kişi katılarak destek verdi. Oyuncuların siyah bantlarla çıktığı maç öncesi 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar