Halk Dali'den Kaçmaya Başladı!

Yemen'in Dali kentinde Husi militanları ile Güney Halk Komitesi milisleri arasında çatışmalar devam ediyor. Halk Dali'den kaçmaya başladı.

Google Haberlere Abone ol
Halk Dali'den Kaçmaya Başladı!

Yemen'in Dali kentinde Husi militanları ile Cumhurbaşkanı Hadi Mansur yanlısı Güney Halk Komitesi milisleri arasında çatışmalar devam ediyor.

Dali kentini henüz tamamen kontrol altına alamayan Husiler, Aden karayolu yakınlarındaki Halk Komitesi direnişçilerini geçerek ilerlemeye çalışıyor.

Öte yandan devrik lider Ali Abdullah Salih'e bağlı birliklerin, Husilere asker ve mühimmat desteği verdiği ifade ediliyor.

Aden'e 100 kilometre mesafedeki şehir, çatışmalar nedeniyle ''hayalet kente'' dönerken, buradaki halk daha güvenli yerlere göç ediyor.

Husilerin, Aden girişini tutan direnişçilerle çatıştığı kentteki bir çok binanın isabet aldığı, bazı evlerin tamamen yıkıldığı, bazıların da ise yangın ve çatışma izleri görülüyor.

Yemen'de, Husilerin başkent Sana'nın yanı sıra bazı kentleri ele geçirmesi sonrası Cumhurbaşkanı Hadi, Aden'i geçici merkez ilan etmiş ve bazı ülkeler, diplomatik temsilciliklerinin faaliyetlerini burada sürdüreceğini açıklamıştı. Bu gelişmelerden sonra Aden'e yönelen Husiler, kentteki bazı stratejik noktalarıele geçirmişti. Bunun üzerine Hadi yönetimi, Arap Birliği ve uluslararası topluma müdahale çağrısı yapmış, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon, 26 Mart'ta Husilere yönelik "Kararlılık Fırtınası" adı altında operasyon başlatmıştı. 

Yorumlar