Halepçe kurbanları, kimyasal saldırının 26. yıl dönümünde anıldı

Irak'ta Saddam Hüseyin rejimi döneminde yaşanan Halepçe katliamının 26. yıl dönümü, Halepçe şehrinde kurbanlar için yapılan anıtta ve kurbanların mezarları başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Halepçe kurbanları, kimyasal saldırının 26. yıl dönümünde anıldı

Irak'ta Saddam Hüseyin rejimi döneminde yaşanan Halepçe katliamının 26. yıl dönümü, Halepçe şehrinde kurbanlar için yapılan anıtta ve kurbanların mezarları başında anıldı. Binlerce Halepçeli, sabahın erken saatlerinde saldırıda hayatını kaybeden akrabalarının mezarlarına akın etti.

Halepçe anıtını ziyaret ettikten sonra Cihan Haber Ajansı’na konuşan Şehitler ve Anfal Bakanı Aram Ahmed, Halepçe katliamın vahametini hatırlattı. Halepçe gibi katliamların tekrar yaşanmaması için uluslararası platformlarda gündeme getirdiğini söyleyen Ahmed, Halepçe halkının acılarını dindirmeyin herkesin vazifesi olduğunu vurguladı.

Halepçe saldırısında babasını ve annesini kaybeden Hersh Mohemed ise Halepçe'nin il olmasından mutluluk duyduğunu, ancak il olmasından ziyade Halepçe'ye güzel projelerin getirilmesinin şart olduğunu söyledi. Halepçe'nın yıllardır laiki ile hizmet görmediğini aktaran Hersh Mohemed, bundan sonrası için ümitli olduğunu ifade etti.

16 Mart 1988'de Halepçe'de dünyanın en büyük katliamlarından biri yaşandı. Saddam Hüseyin, Enfal operasyonu kapsamında kimyasal gazla Halepçe'yi vurdu. Çoğu çocuk ve kadın 5 bin insanın şehit olduğu katliamda 10 bin insan da yaralandı. Bugüne kadar binlerce insan gazın etkisi ile ya öldü ya da sakat kaldı.
CİHAN

Yorumlar