Haksız Yere 39 Yıl Hapis Yatan Adama 1 Milyon Dolar Tazminat

ABD'de 13 yaşındaki görgü tanığının yalan ifadesi yüzünden, işlemediği bir cinayet için idama mahkum edilen ve yıllarca hapis yatan adam açtığı davayı kazandı.

Google Haberlere Abone ol
Haksız Yere 39 Yıl Hapis Yatan Adama 1 Milyon Dolar Tazminat

ABD'de, işlemediği bir cinayet için idama mahkum edilen ve 39 yılını parmaklıklar arkasında geçiren 58 yaşındaki Ricky Jackson'a 1 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi.

13 YAŞINDAKİ GÖRGÜ TANIĞI, HAYATINI YAKTI

Jackson ve iki arkadaşı, 1975'te Cleveland'da bir iş adamını öldürmekten suçlu bulunarak idama mahkum edilmişti. Karar 13 yaşındaki görgü şahidi Eddie Vernon'un ifadesine dayanılarak alınmıştı. Vernon, mektep otobüsünde giderken bir sokak öteden cinayeti gördüğünü ileri sürmüştü.

YALAN İFADE YÜZÜNDEN 39 YILINI KAYBETTİ

Vernon, geçen sene yeminli ve yazılı anlatım vererek polisin mahkemede siyahi Jackson ve arkadaşları Wiley Bridgeman ile Ronnie Bridgeman'a karşı tanıklık etmesi için kendisine baskı yaptığını açıklamıştı. Vernon'un ifadesi üstüne kasım ayında özgür bırakılan Jackson ve arkadaşları tazminat talebinde bulunmuştu.

BİR ÖMRÜN KARŞILIĞI 1 MİLYON DOLAR

Vatandaşların devlete karşı açtığı davalara bakan mahkeme, 58 yaşındaki Ricky Jackson'u haklı bularak devletin 1 milyon 8 bin dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Jackson, ABD'de şimdiye kadar işlemediği bir suç için en uzun zaman hapis yatan şahıs oldu.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar