Güneydoğu Asya’da 367 yeni canlı türü bulundu

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Güney Asya’da bulunan Mekong Nehri çevresindeki 6 ülkede, son iki yılda toplam 367 yeni bitki ve hayvan türünün bulunduğunu açıkladı. WWF’nin son raporuna göre, Kamboçya, Tayland, Vietnam, Laos, Myanmar...

Google Haberlere Abone ol
Güneydoğu Asya’da 367 yeni canlı türü bulundu

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF), Güney Asya’da bulunan Mekong Nehri çevresindeki 6 ülkede, son iki yılda toplam 367 yeni bitki ve hayvan türünün bulunduğunu açıkladı. WWF’nin son raporuna göre, Kamboçya, Tayland, Vietnam, Laos, Myanmar ve Çin’de bulunan türler arasında, kırmızı kürklü uçan sincap, kendine özgü yaprak burunlu yarasa ve yanar döner kertenkele yer alıyor.

Raporda, yeni bulunan hayvan türlerinin soyunun tehlikede olduğu ve acil önlem alınması gerektiğinin altı çiziliyor. Türlerin vahşi doğa ticareti, bilinçsiz orman kullanımı ve iklim değişikliği gibi faktörler nedeniyle tehlikede olduğunu belirten WWF, bölge ülkelerine doğal yaşam alanlarını korumaları için çağrıda bulundu.

WWF Direktörü Thomas Gray, “Bu bulgular Mekong Havzası’nın dünyanın en zengin biyoçeşitliliğine sahip bölgeler arasında bulunduğunu gösteriyor.” diye konuştu.

Daha önce de Vietnam ormanlarında, uçan ağaç kurbağası ve birbirlerinin kafalarıyla çiftleşen balık türü bulunmuştu.

Yeni bulunan canlılardan 290’ının bitki türü, 77’sinin ise hayvan türü olduğu belirtildi. Mekong Havzası’nda 1997’den beri toplam 2 bin 77 canlı türü bulundu.

CİHAN

Yorumlar