Güney Kore'nin nükleer görüşmeler temsilcisi Çin'e gitti

Güney Kore'nin nükleer görüşmelerden sorumlu üst düzey yetkilisi Hwang Joon-kook, mevkidaşıyla görüşmek için Çin'e gitti.Güney Kore'nin, 2008 yılından bu yana durgunluk yaşayan ve Kuzey Kore nükleer programına son vermeyi amaçlayan altılı...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore'nin nükleer görüşmeler temsilcisi Çin'e gitti

Güney Kore'nin nükleer görüşmelerden sorumlu üst düzey yetkilisi Hwang Joon-kook, mevkidaşıyla görüşmek için Çin'e gitti.

Güney Kore'nin, 2008 yılından bu yana durgunluk yaşayan ve Kuzey Kore nükleer programına son vermeyi amaçlayan altılı görüşmeleri tekrar başlatmak için üst düzey nükleer yetkilisini Çin'e gönderdiği bildirildi.

Hwang, ülkeden ayrılmadan önce telefonla verdiği mülakatta, ziyaretin amacının Kuzey Kore nükleer programının önlenmesi için işbirliğinin kuvvetlendirilmesi ve altılı görüşmelerin tekrar canlandırılması olacağını söyledi.

Geçen hafta Washington'da Amerikalı mevkidaşı Glyn Davies ile görüşen Hwang, görüşten sonra düzenlenen basın toplantısında, Güney Kore, Çin ve ABD'nin Kuzey Kore ile nükleer programına ilişkin konuları müzakere etmek için “uygun koşulları" aradığını duyurmuştu.

Kuzey Kore, geçen yıl yaptığı üçüncü nükleer denemesinden sonra “ön-koşulsuz” altılı görüşmelere tekrar katılmak isteğini ifade etmişti.

Lakin, Kuzey Kore'nin, son dönemlerde, dördüncü nükleer deneme yapacağı tehdidi ve Güney Kore ile olan tartışmalı sulara topla ateş açması gibi olaylar altılı görüşmelerde somut ilerlemeye engel olmuştu.

Kore temsilcisi Hwang Joon-kook’un altılı görüşmeleri canlandırmaya yönelik ziyareti kapsamında Çinli meslektaşı Wu Dawei ile bugün bir araya gelmesi planlanıyor. CİHAN

Yorumlar