Güney Kore’deki Rainbow okulundan Filipinler’e vefa

Güney Kore’de Türkiyeli müteşebbislerin kurduğu Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları’nın öğrencileri, Filipinler’de meydana gelen tayfun felaketi mağdurları için yardım topladı.

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’deki Rainbow okulundan Filipinler’e vefa

Güney Kore’de Türkiyeli müteşebbislerin kurduğu Rainbow Uluslararası Eğitim Kurumları’nın öğrencileri, Filipinler’de meydana gelen tayfun felaketi mağdurları için yardım topladı. Öğrenci ve velilerin okul öğretmenleri ile birlikte düzenledikleri kermeste toplanan 2 bin dolar ,Filipinler’in Kore Büyükelçiliği yetkililerine teslim edildi.
Okul Müdürü Emin Hüseynov başta olmak üzere okulun öğrenci temsilcileri ve öğretmenleri, topladıkları parayı felaket bölgesine ulaştırmaları için başkent Seul’deki Filipinler Büyükelçiliği’ne teslim etti. Okulun Filipinli öğrencisi Roanne Banks ve annesinin de olduğu heyeti elçilikten Konsolos Aina Caringal ağırladı. Öğrencilerin bu girişiminden çok etkilendiğini belirten Konsolos Caringal, “Bizi mutlu ettiniz” ifadelerini kullandı.

Okulun öğrencilerinden her daim iftihar ettiğini ifade eden Müdür Hüseynov, “ Biz öğrencilerimize dünyanın öbür ucunda da olsa açılan bir yaraya bizim kayıtsız kalmamamız gerektiğini öğretiyoruz.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar