Güney Kore’de batan feribotun sahibi göz altına alındı

Güney Kore’de batan feribotu işleten şirketin sahibi göz altına alındı. 476 yolcunun bindiği gemiden sadece 174 kişi kurtarılabilmişti. Savcılık,faciadan sonra ilgili herkese soruşturma başlatırken, bugün bir gelişme daha yaşandı. Feribotu...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore’de batan feribotun sahibi göz altına alındı

Güney Kore’de batan feribotu işleten şirketin sahibi göz altına alındı. 476 yolcunun bindiği gemiden sadece 174 kişi kurtarılabilmişti. Savcılık,faciadan sonra ilgili herkese soruşturma başlatırken, bugün bir gelişme daha yaşandı. Feribotu işleyen Cheonghae Denizcilik Şirketi’nin sahibi Kim Han-şik göz altına alındı.

Hakkında göz altı kararı çıkartılan 74 yaşındaki Kim, bugün sabah evinde güvenlik görevlilerince tutuklandı. Savcılıktan alınan bilgiye göre Kim’in, gemicilikle alakalı yasaların ihlali, bildirim tutanaklarında yanlış bilgi ibraz etme gibi suçlamalarla yargılanacak.

Verilen bilgiye göre, gemi faciası dosyasında birinci derecede sorumlu olarak yargılanan kişinin Kim olduğu belirtildi. Savcılık, Kim’in ifadesini aldıktan sonra, duruma göre şirketin yönetim kurulu üyeleri hakkında da göz altı kararı çıkabileceğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar