Güney Kore lideri Park, Özbekistan’a yola çıktı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Orta Asya devletlerini kapsayan ziyaret çerçevesinde bugün ziyaretin ilk durağı olan Özbekistan'a gitti.Kore Devlet Başkanı sözcüsü yaptığı açıklamada, Park Geun-hye'nin üç günlük ziyaret için...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore lideri Park, Özbekistan’a yola çıktı

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Orta Asya devletlerini kapsayan ziyaret çerçevesinde bugün ziyaretin ilk durağı olan Özbekistan'a gitti.

Kore Devlet Başkanı sözcüsü yaptığı açıklamada, Park Geun-hye'nin üç günlük ziyaret için gittiği Özbekistan’da yarın mevkidaşı İslam Kerimov ile bir araya geleceğini belirtti. Görüşte, her iki ülke liderinin siyasi, ekonomik ve diğer alanlarda ‘stratejik işbirliği’ konularını müzakere edecekleri kaydedildi.

Park Geun-hye’nin, Kore şirketleri tarafından halen Özbekistan’da devam eden projelerin yanı sıra, iki ülke arasında yenilenen enerji, bilgi ve iletişim teknolojisi, tekstil gibi alanlarda yapılacak ortak projelerle ilgili görüş alışverişinde bulunacağı belirtildi.

Ziyaret sırasında, iki ülke vatandaşlarının karşılıklı 30 gün süreyle vize muafiyeti anlaşmasının imzalanması da bekleniyor.

Öte yandan, iki ülke arasındaki ortak projelerin değerinin yaklaşık 8 milyar dolar olduğu Özbekistan’da, hali hazırda Aral Denizi yakınındaki Surgil’de, Güney Kore şirketlerinin katılımıyla ‘Üstyurt Gaz Kimyasal İnşaatı Projesi’ geçen sene yılın yatırımı seçilmişti.

Üç Orta Asya ülkesini kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan Özbekistan’ın ardından, Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Koreli şirketlerin bölgede en çok yatırım yaptıkları Kazakistan’a geçecek. CİHAN

Yorumlar