Güney Kore Devlet Başkanı'ndan güvenli devlet sözü

Güney Kore’de şehitleri anma gününde, Devlet Başkanı Park Geun-hye, güvenli devlet sözü verdi.Güney Kore’de her sene 6 Haziran’da düzenlenen Şehitleri Anma Günü töreninde bu sene ‘güvenli devlet’ vurgusu ön plana çıktı. Bu sene...

Google Haberlere Abone ol
Güney Kore Devlet Başkanı'ndan güvenli devlet sözü

Güney Kore’de şehitleri anma gününde, Devlet Başkanı Park Geun-hye, güvenli devlet sözü verdi.

Güney Kore’de her sene 6 Haziran’da düzenlenen Şehitleri Anma Günü töreninde bu sene ‘güvenli devlet’ vurgusu ön plana çıktı. Bu sene 59'uncusu yapılan tören Seul’deki Milli Anıt Mezarlığı’nda gerçekleşti.Törende konuşan Devlet Başkanı Park, halkın can güvenliğinin daha çok ön planda olduğu bir yönetim sözü verdi.

Koreli lider, Kuzey Kore’nin nükleer programı hakkında da konuştu. Kuzey Kore’nin bir an evvel nükleer silahlardan vazgeçmesi gerektiğini ifade eden Park, Pyongyang yönetimini uluslararası kamuoyuna entegre olması gerektiğini savundu.

Devlet Başkanı Park, konuşmasında önce sivil toplum örgüti liderleri ile beraber savaşlarda ve çatışmalarda ölen Koreli askerlerin anısına çelenk bıraktı ve tütsü yaktı. Tütsü töreninden sonra Devlet Başkanı Park, Kore savaşında asker olarak ölenlerin yakınlarına plaket verdi.

CİHAN

Yorumlar