Güney Afrika polisi 8 kaçak madenciyi öldürenlerin peşine düştü

Güney Afrika'nın Johannesburg şehri polisi, Benoni bölgesindeki kaçak bir altın madeninde Pazar günü öldürülen 8 işçinin katillerini bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Polis Yarbayı Lungelo Dlamini, bütün madencilerin vücutlarının...

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika polisi 8 kaçak madenciyi öldürenlerin peşine düştü

Güney Afrika'nın Johannesburg şehri polisi, Benoni bölgesindeki kaçak bir altın madeninde Pazar günü öldürülen 8 işçinin katillerini bulmak için geniş çaplı bir operasyon başlattı. Polis Yarbayı Lungelo Dlamini, bütün madencilerin vücutlarının üst kısmından vurularak öldürüldüğünü açıkladı.

Lungelo, cinayetinin hangi amaçla işlendiğinin henüz bilinmediğini, 2 cesedin yeraltından çıkarıldığını söyledi. Yarbay ayrıca, ölen işçilerinin kimliklerinin henüz netleşmediğini ifade etti.

Yerel basına yansıyan haberlere göre, kaçak madenciler rakip maden mafyası tarafından öldürüldü. Hayatının kaybeden bütün madencilerin de komşu ülke vatandaşları olduğu belirtildi.

Johannesburg şehrinin bir çok bölgesinde aktif olmayan altın madenleri kaçak yollardan işletiliyor. Geçtiğimiz Şubat ayında aynı bölgedeki bir kaçak altın madeninde onlarca insan mahsur kalmıştı.

CİHAN

Yorumlar