Güney Afrika lideri Jacob Zuma: Müslümanların 'huzur ayını' kutluyorum

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Ramazan ayı münasebetiyle Müslüman halk için tebrik mesajı yayınladı. Zuma, "Cömertlik ayı Mübarek Ramazan ayının Müslüman halkım ve bütün dünya Müslümanları için huzur içinde geçmesini temenni...

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika lideri Jacob Zuma: Müslümanların 'huzur ayını' kutluyorum

Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma, Ramazan ayı münasebetiyle Müslüman halk için tebrik mesajı yayınladı. Zuma, "Cömertlik ayı Mübarek Ramazan ayının Müslüman halkım ve bütün dünya Müslümanları için huzur içinde geçmesini temenni ediyorum" dedi.

Zuma'nın resmi açıklamasında, " Ramazan ayı dünya Müslümanları için en başta bir tefekkür ayıdır. Cömertliğin arttığı bu ayda, insanlar arasında en muhtaçlara maddi ve manevi yardımlarla, aile ve toplum bağlarını güçlendirmek için bulunmaz fırsatlar sunar. Ramazan ayı, oruç ve ibadetlerle insanlara ruhsal mertebeler kazandırır." sözleri ile Ramazan'ın önemine vurgu yapıldı.

Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklaması şu cümlelerle tamamlandı, " Ramazan ayı vesilesiyle, bütün Müslüman vatandaşlarımıza Güney Afrika'nın kalkınmasına, birlik ve beraberliğine olan katkıları için bir kez daha teşekkür ediyor, bu mübarek zaman diliminin Müslümanların dünya barışına ve diyaloga olan paylarını artırmasını temenni ediyoruz"

CİHAN

Yorumlar