Güney Afrika Dışişleri Bakanı İran'da

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Nkoana-Mashabane, iki günlük bir çalışma ziyareti için Tahran'a geldi. Mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ve Devlet Başkanı Hasan Ruhani ile görüşen Mashabane, "Güney Afrika'nın 20. özgürlük yılında İran...

Google Haberlere Abone ol
Güney Afrika Dışişleri Bakanı İran'da

Güney Afrika Dışişleri Bakanı Nkoana-Mashabane, iki günlük bir çalışma ziyareti için Tahran'a geldi. Mevkidaşı Muhammed Cevad Zarif ve Devlet Başkanı Hasan Ruhani ile görüşen Mashabane, "Güney Afrika'nın 20. özgürlük yılında İran İslam Cumhuriyeti ile ilişkileri" konulu seminerde konuşma yapacak.

Güney Afrika Dışişleri sözcüsü Clayson Monyela ziyaretin amacını, "Güney Afrika'nın politik ve anayasal tecrübelerini İran ile paylaşmak, Tahran ile ticari ilişkileri geliştirmek, iki ülkenin yararına olan yatırım imkanlarını konuşmak ve karşılıklı kültürel programları geliştirmek" olarak açıkladı.

Pretoria, İran'a uygulanan uluslararası ambargolara rağmen Tahran ile ticaretini artırmaya devam ediyor. Güney Afrika, geçtiğimiz Ekim ayında Cevad Zarif ve kalabalık bir İran heyetinin katılımı ile en uzun soluklu ikili görüşmelerden olan Güney Afrika-İran Karma Komisyonu Onbirinci Toplantısı'na ev sahipliği yapmıştı.

CİHAN

Yorumlar