Gülen Kürsüsü'nden yetimlere şefkat eli

Endonezya İslam Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Fethullah Gülen Kürsüsü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yetimlere yardım elini uzattı. Gülen Kürsüsü ile işbirliği yapan gönüllü bir grup Türk ve Endonezyalı kadın,...

Google Haberlere Abone ol
Gülen Kürsüsü'nden yetimlere şefkat eli

Endonezya İslam Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Fethullah Gülen Kürsüsü, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında yetimlere yardım elini uzattı. Gülen Kürsüsü ile işbirliği yapan gönüllü bir grup Türk ve Endonezyalı kadın, yetimleri ziyaret ederek elbise, oyuncak ve çeşitli kırtasiye malzemesi hediye etti.

Fethullah Gülen Kürsüsü Başkanı Dr. Ali Ünsal, başkent Cakarta'daki iki yetimhaneyi ziyaret ettiklerini söyledi. Ünsal, "Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenledik. Bir grup gönüllü Türk ve Endonezyalı kadın bize yetimlerle ilgili teklifle geldiler. Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) yetimlere olan şefkatini biliyoruz. Bu hayırlı teklifi kabul ederek gönüllü annelerle birlikte yetimhaneleri ziyaret ettik." dedi.

Etkinlikte görev alan gönüllülerden Azize Terzioğlu; "Yetimhaneye gitmeden önce, bu kadar duygulanacağımı düşünmüyordum. Oranın atmosferi çok farklı oluyor." dedi.

Bir diğer gönüllü Nagehan Gözaydın da çocukların gözündeki yalnızlık hissinden çok etkilendiğini vurguladı. "Bu ziyaretten hepimiz çok etkilendik. Çocukların gözlerindeki gariplik ve yalnızlık bizi çok duygulandırdı. Bizler müminiz ve Rabbimiz bizlere verdiği nimetleri paylaşmamızı istiyor. Hem maddî hem de manevî olarak. Ben bir anneyim ve üç çocuğum var. Bir anne için annesiz çocukları görmek dayanılmaz bir şey. Hemen kendi çocukları geliyor insanın aklına." diyen Gözaydın, yetimleri sevindirmenin önemine işaret etti. CİHAN

Yorumlar