Gine’de Ebola virüsünden ölenlerin sayısı 208’e yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Gine’de son günlerde tekrar yayılan Ebola virüsünden ölenlerin sayısının 208’e ulaştığını belirtti. Açıklamada, güneydeki Guekedou bölgesinde etkili olan virüsün, sadece 29 Mayıs-1 Haziran günleri arasında...

Google Haberlere Abone ol
Gine’de Ebola virüsünden ölenlerin sayısı 208’e yükseldi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Gine’de son günlerde tekrar yayılan Ebola virüsünden ölenlerin sayısının 208’e ulaştığını belirtti. Açıklamada, güneydeki Guekedou bölgesinde etkili olan virüsün, sadece 29 Mayıs-1 Haziran günleri arasında 21 can aldığı ve sonrasında 37 yeni vakaya daha rastlandığı ifade edildi.

WHO, ölümcül Ebola’nın şu ana kadar Batı Afrika’da toplam 328 kişide tespit edildiğini, bunlardan 193 kişideki virüsün ise laboratuvar testiyle teyit edildiğini kaydetti.

Dünyanın en ölümcül virüslerinden olan Ebola’nın aşısı ve tedavisi henüz keşfedilemedi. Raporda ayrıca, Sierra Leone’de de 3’ü kesin toplam 13 virüs vakasına rastlandığı, 6 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilirken, Liberya’da ise 10 kişinin Ebola sebebiyle ölüğü bilgisi yer aldı.

Belirtileri yüksek ateş, kanama ve merkezi sinir sistemi hasarları olan Ebola virüsüne yakalananların yüzde 90’ı hayatını kaybediyor. İç organları bir haftada eriten bulaşıcı Ebola virüsü, hayvan ve insanlar arasında idrar, ten ve kan gibi sıvılarla yayılıyor.

Batı Afrika’da görülen virüsü önlemek için Dünya Sağlık Örgütü ve Sınır Tanımayan Doktorlar yaklaşık 600 kişiyi gözlem altında tutuyor.

CİHAN

Yorumlar