Gerhard Schröder 70’inci yaşını kutladı

Almanya'nın eski Başbakan Gerhard Schörder dün Berlin’de 70. yaşını kutladı. Bugün ise memleketi Hannover’de tebrikleri kabul edecek.

Google Haberlere Abone ol
Gerhard Schröder 70’inci yaşını kutladı

Almanya'nın eski Başbakan Gerhard Schörder dün Berlin’de 70. yaşını kutladı. Bugün ise memleketi Hannover’de tebrikleri kabul edecek. Gelecek ay Cumhurbaşkanı Gauck’a konuk olacak. Ancak Schröder’in en yakın dostu Putin ise Kırım krizi nedeniyle bu yılki kutlamalara katılmadı.

Almanya’nın eski başbakanlarından Gerhard Schröder, 70 yaşına girdi. 2004 yılındaki 60. yaş kutlamalarını büyük bir törenle yapan Schröder’in bu yılki yaş kutlamasına ise Kırım krizi gölge düşürdü.

2004’te Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Schröder’e konuk olmuş ve Almanya’da büyük bir kutlama yapılmıştı. Schröder, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de yakın ilişkiler geliştirmişti.

Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra Rusya’nın Gazprom şirketinde yönetim kurulu üyesi olan Schröder, Ukrayna krizinde Putin’i eleştirmekten kaçındığı için Almanya’da tepki çekmişti.

Rusya’dan Almanya’da doğalgaz hattı olan Kuzey Akım projesinde de büyük rol oynayan Almanya eski Başbakanı Gerhard Schröder, aynı zamanda Rusya’dan evlat edindiği iki kız çocuğa da babalık yapıyor.

Schröder, ABD’nin Irak’ı işgaline karşı sergilediği tutum ve Hartz 4 sosyal yardımlarını da içeren “Ajanda 2010” adlı ekonomik program ile tanınıyor.

Söz konusu program halkın büyük çoğunluğu tarafından halen tepkiyle karşılanırken, uzmanlar ise Almanya’nın küreselleşen dünyada ekonomik olarak değişime Schröder ile birlikte başladığını öne sürüyor.

Aynı zamanda Alman Sosyal Demokratlarının (SPD) en karizmatik lideri olarak bilinen Schröder, 70. yaşına dün Berlin’de mütevazi bir tören ile girdi.

Eski başbakanın bugün ise memleketi Aşağı Saksonya’da tebrikleri kabul edeceği belirtildi. Schröder, gelecek ay ise, Cumhurbaşkanı Joachim Gauck tarafından kabul edilecek. CİHAN

Yorumlar