Gençlerin suç oranı azaldı, internet suçları arttı

Almanya’nın geçen yıla ait suç raporu açıklandı. Raporun detayları hakkında bilgi veren Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, gençlerin işlediği suçlarda azalma eğilimi olduğunu fakat internette işlenen suçlarda ise artış yaşandığını...

Google Haberlere Abone ol
Gençlerin suç oranı azaldı, internet suçları arttı

Almanya’nın geçen yıla ait suç raporu açıklandı. Raporun detayları hakkında bilgi veren Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, gençlerin işlediği suçlarda azalma eğilimi olduğunu fakat internette işlenen suçlarda ise artış yaşandığını söyledi. Bakan, “Almanya, dünyada yaşanabilecek en güvenli ve sakin ülkelerden biri” dedi. Bavyera ise Almanya'nın güvenli eyaletleri sıralamasında zirvede yer aldı.

Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, gençlerin işlediği suçlarda azalma eğilimi olduğunu fakat internette işlenen suçlarda artış yaşandığını söyledi. Geçen yıla ait suç raporunu kamuoyuna tanıtan Federal İçişleri Bakanı de Maiziere, 2013 yılında ülke genelinde 5 milyon 961 bin 662 suç kaydının yapıldığını ve 2 milyon 94 bin 160 kişinin suça karıştığını açıkladı. Suça kaydı yapılanların yüzde 26,7’sinin birden çok suça karıştıkları belirlendi.

İnsan yaşamına kast eden ve şiddet içeren eylemlerde düşüş olduğunu ifade eden Bakan, “Almanya, yaşanabilecek en güvenli ve sakin ülkelerden” dedi. İnsanların yaşamlarını huzur içinde sürdürmeleri için polisin gayret sarf ettiğini kaydeden İçişleri Bakanı, son yıllarda internet suçlarındaki artışa dikkati çekti.2008 yılında 38 bin olan internette işlenen suçların sayısı geçen yıl 64 bin 426 olarak belirlendi.

Almanya’da hala 2 milyon 382 bin 743 suç kaydıyla hırsızlık ilk sırada yer alıyor. Araç hırsızlığı sayısı 37 bin 427 olarak kaydedildi. Bakan de Maizere, ülkede geçen yıl 149 bin 500 evde hırsızlık olduğuna ifade ederek, bunların çoğunun büyükşehir ve otoban kenarlarındaki yerleşim yerlerinde meydana geldiğine dikkati çekti.

HIRSIZLAR SERBEST DOLAŞIM HAKKINI KÖTÜYE KULLANIYOR

Doğu ve Güney Doğu Avrupa’dan gelenlerin ev hırsızlığına daha fazla karıştıkları ifade edilirken, hırsızlıkla mücadelede eyaletlerin ve komşu ülkelerin yoğun işbirliği yapacakları vurgulandı. Avrupa Birliği (AB) içinde serbest dolaşım hakkını hırsızların kötüye kullandığını söyleyen Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Ralf Jäger, hırsızların birkaç ülkede birden suç işlediklerini söyledi.

2013 suç raporunda sevindirici gelişmelerden birisi gençler arasındaki suç oranlarında azalma eğiliminin görülmesi. 2012 yılında 200 bin olan 14-18 yaş arasındaki gençlerin suç işleme rakamları, 2013 yılında 190 bin olarak kaydedildi. Rapora göre gecen yıl 538 bin 449 suç yabancı pasaport taşıyanlar tarafından işlendi. Bunlardan 87 bin 898’inin ise Türk vatandaşlığı olduğu belirtildi.

BAVYERA YİNE ALMANYA'NIN EN GÜVENLİ EYALETİ ÇIKTI

Öte yandan Almanya'nın refah seviyesi en yüksek eyaletlerinden Bavyera, geçtiğimiz yıl ülkenin en güvenli eyaleti oldu. Konu hakkında dün bir basın bildirisi yayınlayan Bavyera İçişler Bakanı Joachim Herrmann (CSU), Federal İçişleri Bakanı Dr. Thomas de Maiziere'nin (CDU) Bavyera polisine pekiyi notlu karne vermesinden onur duyduğunu açıkladı. Bavyera'nın iç güvenlik konusunda Almanya'da zirvede olduğunu belirten Herrmann, kriminal olayların aydınlatılma oranlarının da yüksek olduğuna dikkat çekti.

Bavyera polisini daha fazla personel ve modern teknoloji ile donatmanın doğru bir karar olduğunu söyleyen Herrmann, bu yönde çalışmalarına devam edeceklerini kaydetti. Federal içişleri Bakanlığı'nın raporuna göre Bavyera'da 100 bin kişiye 5 bin 73 suç olayı düşüyor. Herrman ayrıca, nüfusu 200 binden fazla 39 şehir içinden en güvenli şehirler sıralamasında Bavyera'dan Münih, Augsburg ve Nürnberg şehirlerinin ilk onda yer almasının da sevindirici olduğunu açıkladı.

CİHAN

Yorumlar