Genç anne-babaların 32 saat çalışma fikri Merkel’den döndü

Almanya Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig’in (SPD) “Genç anne-babalar haftada 32 saat çalışsın“ fikri Başbakan Angela Merkel tarafından kabul görmedi.

Google Haberlere Abone ol
Genç anne-babaların 32 saat çalışma fikri Merkel’den döndü

Almanya Federal Aile Bakanı Manuela Schwesig’in (SPD) “Genç anne-babalar haftada 32 saat çalışsın“ fikri Başbakan Angela Merkel tarafından kabul görmedi. Schwesig’in ‘Aile çalışma saati’ tartışılmadan gündemden kalktı. Böylece Aile Bakanı’nın Büyük Koalisyon’un ilk dört haftasındaki ilk adımı başarısızlıkla sonuçlandı.

Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert yaptığı açıklamada, “Bakan şahsi bir fikir ortaya attı. Hükümet koalisyon sözleşmesinde yer alan daha fazla anaokulu ve ebeveyn parasının (Elterngeld) artırılması çalışmalarına yoğunlaşacaktır. Bunun dışında çalışma saatlerinin azalması için vergi parasından ödeme yapmayı düşünmüyor." dedi.

‘Aile çalışma saati’ teklifinden geri adım adan Schwesig ise önceliklerinin ebeveyn parası yardımında artırım olacağını, çalışma saatlerinin azaltılmasının ise uzun vadeli hedeflerinden olduğunu açıkladı. Anne-babaların daha az çalışması teklifine “Daha fazla destek beklerdim“ ifadesiyle hayal kırıklığını dile getiren bakan, faydalı düşünce ve tekliflerin hemen etkisiz hale getirilmemesi ve tartışılması gerektiğini, kendisinin de bunun için çalışacağını ifade etti. CİHAN

Yorumlar