Gazeteci derneklerinden ortak açıklama: Tasarrufu şiddetle kınıyoruz

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (UGF) ile Avrupa Gazeteciler Federasyonu (AGF) yaptıkları ortak açıklamayla Türkiye’deki Twitter yasağını çok sert sözlerle eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Gazeteci derneklerinden ortak açıklama: Tasarrufu şiddetle kınıyoruz

Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (UGF) ile Avrupa Gazeteciler Federasyonu (AGF) yaptıkları ortak açıklamayla Türkiye’deki Twitter yasağını çok sert sözlerle eleştirdi. Twitter yasağını “utanç verici” olarak nitelendiren iki örgüt Türk hükümetinin bu hamlesi ile Türkiye’yi dünyanın en baskıcı ülkeler ligine soktuğunu vurguladı.

Twitter yasağını ‘şiddetle kınadığını’ belirten UGF Başkanı Jim Boumelha, “İfade hürriyetini ve Türk vatandaşlarının bilgi edinme hakkını açıkça ihlal eden Türk hükümetinin bu utanç verici hareketini şiddetle kınıyoruz.” dedi.

134 ülkede 600 bin gazeteciyi temsil eden UGF ile AGF’nun yazılı açıklamasında, Türk hükümetine Twitter yasağını derhal sona erdirme çağrısı yapıldı. “Hükümet sansürü anti-demokratik bir yola girerek ülkeyi dünyanın en baskıcı rejimler arasına sokmuştur.” denilen ortak açıklama Twitter yasağının Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Bursa’da yaptığı seçim konuşmasında “Twitter, mivitır, bunların kökünü kazıyacağız” sözlerinden yalnızca saatler sonra uygulamaya sokulduğuna dikkat çekildi. CİHAN

Yorumlar