Fransa'da Türk asıllı akademisyene büyük ödül

Fransa'da yetişmiş Türk asıllı akademisyen-siyasetçi Gülşen Yıldırım, Fransız eğitimine katkılarından dolayı Akademik Palmiye Madalyası ile ödüllendirildi.Limoges Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Limoges-Puy-las-Rodas...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Türk asıllı akademisyene büyük ödül

Fransa'da yetişmiş Türk asıllı akademisyen-siyasetçi Gülşen Yıldırım, Fransız eğitimine katkılarından dolayı Akademik Palmiye Madalyası ile ödüllendirildi.

Limoges Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi ve Limoges-Puy-las-Rodas Bölge Meclisi Üyesi Doç. Dr. Gülşen Yıldırım'a ödül, Limoges Valiliği'nin tavsiyesi ve Fransa Başbakanlığının onayıyla verildi.

Her yıl iki kez verilen Akademik Palmiye Madalyası'na layık görülen Yıldırım, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 10 yıldır eğitimle ilgili yürüttüğü çalışmalar neticesinde ödüle layık görüldüğünü vurguladı. Ödülü 'Gülşen Yıldırım' olarak almanın kendini duygulandırdığını belirten Türk asıllı akademisyen, ''Geçmişe baktığım zaman büyük fedakarlıklar var. Katettiğim yola bakıyorum, demek ki, bu topluma bir katkım olmuş.'' ifadelerini kullandı.

Fransa'da yabancı asıllı olmanın bazı zorlukları da beraberinde getirdiğine dikkat çeken Yıldırım, ''Ama insan istedikten sonra yabancı asıllı da olsa bazı yerlere gelebiliyor. Fransa eğitim sistemi buna müsait. Hedefinizin olması ve ona ulaşmak için ortaya koyduğunuz çaba önemli.''dedi. Ödüle layık görüldüğü anki duygularıyla ilgili de genç akademisyen, mektubu alınca çok duygulandığını söyledi. Ödülün genellikle 50 yaş üstü akademisyenlere verildiğini hatırlatan Yıldırım, "Bu yaşta bu ödüle layık görülmek ayrıca gurur verici." dedi.

Onur Nişanı ile birlikte Fransa'nın verdiği 2 büyük ödülden biri olan Akademik Palmiye Madalyası, akademik, kültürel çevreler ve eğitim alanında çalışmalar yürütenlere veriliyor. 1808'de Napolyon Bonapart tarafından verilmeye başlanan ödülün kapsamı 1866'da yabancılar da dahil olmak üzere Fransız milli eğitim ve kültürüne katkı yapanları da içine alacak şekilde genişletildi.

CİHAN

Yorumlar