Fransa'da muhalefet, yerel seçimlerde iktidarın önünde

Fransa'da yapılan ankete göre, 23 Mart'da yapılacak yerel seçimlerde merkez sağ ilk sıradaki yerini koruyor.

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da muhalefet, yerel seçimlerde iktidarın önünde

Fransa'da yapılan ankete göre, 23 Mart'da yapılacak yerel seçimlerde merkez sağ ilk sıradaki yerini koruyor. CSA'nın gerçekleştirdiği ankette yüzde 46 oy oranına ulaşan merkez sağ blok, ocak ayındaki oy oranını koruyarak ilk sırada yer aldı. İktidardaki Sosyalist Parti'nin de yer aldığı sol ittifak ise ocak ayına göre oylarını 2 puan artırarak yüzde 43'e yükseldi. Son olarak, 2008 yılında gerçekleştirilen yerel seçimlerde sol listeden aday olanlar toplamda yüzde 47,6 oy elde etmişti.

2008 yılında yüzde 1,1 oy elde eden aşırı sağ parti Ulusal Cephe(FN) ise ankete göre oyunu yüzde 8'e çıkarmayı başardı. Ocak ayındaki ankette ise FN'nin oyu yüzde 9 hesaplanmıştı. FN'nin oylarındaki 1 puanlık düşüşe rağmen 30 bin nüfuzdan büyük 100'den fazla bölgede belirleyici rol oynaması bekleniyor.

Ankette, seçimlere katılım oranının ise yüzde 57 olacağı kaydedildi. 2008 yılında seçimlere katılımın yüzde 66,54 olduğu kaydedilirken, mart ayında da bu oranın yakalanacağı ifade edildi. Bu arada ankette sağ seçmenin sandığa, sol seçmene göre daha fazla ilgi gösterdiği vurgulandı.
CİHAN

Yorumlar