Fransa'da demiryolu işçilerinin grevi 7. gününde

Fransa'da demiryolu işçilerinin Çarşamba gününden beri devam eden grevi, 7. gününe girdi. Greve giden sendikalar CGT ve SUD-RAİL’dan yapılan açıklamada grevin yarın da devam edeceği duyuruldu. Fransa resmi demiryolları şirketi SNCF’den...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da demiryolu işçilerinin grevi 7. gününde

Fransa'da demiryolu işçilerinin Çarşamba gününden beri devam eden grevi, 7. gününe girdi. Greve giden sendikalar CGT ve SUD-RAİL’dan yapılan açıklamada grevin yarın da devam edeceği duyuruldu.

Fransa resmi demiryolları şirketi SNCF’den yapılan açıklamada, Salı günü şehirler arası her 10 trenden sadece 4'ünün çalıştığını açıklandı. Grevden en çok etkilenen Paris’te ise ulaşım yüzde 40 oranında etkilendi.

Hükümet, greve rağmen, biriken borçlardan dolayı ulusal iki farklı demiryolu işletme ve idare şirketini tek bir çatı altında toplayarak tren hizmetlerini serbest rekabet koşularına açma fikrinden ise vazgeçmiyor. Hükümetin konuyla ilgili hazırladığı yasa tasarısının görüşmelerine bugün mecliste başlandı. Başbakan Manuel Valls, hükümetin yasayı geçirmeyi aynı kararlılıkla sürdürdüğünü ifade etti.

Ana muhalefet partisi Halk Hareket Birliği de(UMP) demiryolları reformuna karşı bölünmüş durumda. Parti’nin önemli ismi Jean-Pierre Raffarin milletvekillerinin çoğunluğunun hükümetin yasa tasarısına hayır diyeceğini belirtti.

Bu Arada 7 gündür süren demiryolları işçilerinin grevinin SNCF’e maliyetinin ise 100 milyon Euro’yu bulduğu açıklandı. CİHAN

Yorumlar