Fransa'da Almanya maçı öncesi Cezayir bayrağına yasak geldi

Fransa'nın göçmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı tatil şehri Nice'de, Dünya Kupası boyunca yabancı ülkelere ait bayrakların gösterişli kullanımı yasaklandı. Nice Belediyesi tarafından, Cezayir'in Almanya ile yapacağı Dünya Kupası...

Google Haberlere Abone ol
Fransa'da Almanya maçı öncesi Cezayir bayrağına yasak geldi

Fransa'nın göçmen nüfusunun yoğun olarak yaşadığı tatil şehri Nice'de, Dünya Kupası boyunca yabancı ülkelere ait bayrakların gösterişli kullanımı yasaklandı.

Nice Belediyesi tarafından, Cezayir'in Almanya ile yapacağı Dünya Kupası İkinci Tur Karşılaşması öncesi alınan kararın 13 Temmuz 2014 tarihine kadar yürürlükte kalacağı belirtildi.

Konuyla ilgili konuşan, Nice'in merkez sağ Halk Hareketi Birliği (UMP) partili Belediye Başkanı Christan Estrosi, kararın kamu düzenini korumak amacıyla alındığını söyledi. Estrosi, Cezayir'in ikinci tura çıktığı maç sonrası Paris, Lyon ve Lille başta olmak üzere Fransa genelinde olaylar çıktığını hatırlatarak, Nice'de muhtemel olayların önüne geçmek, kamu düzeni ve huzurunu korumak istediklerini savundu.

Dünya Kupası'nın başından beri kamu huzurunu bozan çekilmez davranışlarla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Estrosi, "Biz bu aşırılıkları kabul edemeyiz. Bunlar devlet otoritesinin kaybına örnektir." ifadelerini kullandı. Christian Estrosi, yasak kararını güvenlik kuvvetlerine olayları sonlandırmak içik gerekli yasal hakkı vermek amacıyla aldığının da altını çizdi.

Kararda, "Yabancı ülkelere ait bayrakların gösterişli kullanımı, Dünya Kupası'nın sona ereceği 13 Temmuz'a kadar, Nice şehir merkezinde akşam 18'den sabah 4'e kadar yasaklanmıştır." ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz hafta, Cezayir'in Rusya ile berabere kalarak ikinci tura çıktığı karşılaşma sonrası Fransa genelinde olalar çıkmış, 74 kişi gözaltına alınmıştı. Fransa'da büyük tartışmalara neden olan olaylarla ilgili Başbakan Manuel Valls 'kabul edilemez' vurgusunda bulunmuş, İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve da olayların tekrar yaşanmaması için gerekli önlemleri alacaklarını belirtmişti. CİHAN

Yorumlar