Fransa 'Sıfır Beden' Mankenlere Yasak Getiriyor

Fransa aşırı zayıf mankenlerin çalışmasına, yeme bozukluğu sendromu hastalığı olan 'anoreksiya'nın önüne geçmek amacıyla yasak getiriyor.

Google Haberlere Abone ol
Fransa 'Sıfır Beden' Mankenlere Yasak Getiriyor

İktidardaki Sosyalist Parti (PS) Milletvekili Olivier Veran'ın hazırladığı hukuk tasarısına Sağlık Bakanı Marisol Touraine da destek verdi. Olivier Veran'ın verdiği değişiklik teklifinde, 'Yetersiz beslenen mankenlere yasak getirilsin' denildi. Yasanın amacının yeme bozukluğu sendromu rahatsızlığı anoreksiyanın önüne geçmek bulunduğu kaydedildi.

'MANKENLER İYİ BESLENMEK ZORUNDA'

Değişiklik teklifine destek sağlayan Sağlık Bakanı Tourain, 'Mankenler iyi beslenmek ve kendilerine bakmak zorunda. Bu, rol model şekilde mankenleri gören genç kızlara verilebilecek mühim bir mesajdır.' ifadelerini kullandı.

YASAYA UYMAYANLARA CEZA

Aynı sürede nörolog bulunan Olivier Veran'ın hazırladığı değişilik teklifiyle manken ajanslarına her bir manken için Vücut Kitle Endeksi'nin normal olduğuna dair sıhhat raporu edinmeyi mecbur bir duruma getiriyor. Ayrıca anroreksiyayı özendiren internet sitelerinin de yasaklanması isteniyor. Değişiklik teklifinde yasaya uymayanlara da 6 ay hapis ve 75 bin Euro kadar da nakit cezası verilmesi öngörülüyor.

Fransa'da yeme bozukluğu sendromu hastalığından muzdarip 40 bine yakın kişinin bulunduğu belirtiliyor. Hastalığa yakalananların yüzde 90'ını ise ergenlik çağındaki gençler oluşturuyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar