Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde askeri operasyon başlattı

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki askeri operasyonunu başlattıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Fransa, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde askeri operasyon başlattı

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian, Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki askeri operasyonunu başlattıklarını açıkladı. Fransız bakan, ülkenin başkenti Bangui'de daha önce Fransız vatandaşlarının güvenliğini sağlamak ve Bangui havalanınını korumakla görevlendirilen askeri birliğin de operasyonlara katıldığını ifade etti. Le Drian, Bangui'deki birliklere askeri takviye yapıldığını vurgularken Afrika birliklerinin de Fransa'yla ortak hareket edeceğini ifade etti.

Operasyonun iki amaç dahilinde gerçekleştirildiğini söyleyen Yves Le Drian, bunları, "ülkeye insani yardım götürmek için gerekli asgari güvenliği sağlamak ve insanların hastaneye gidebileceği şekilde sokakları güvence altına almak" şeklinde sıraladı. Fransız bakan, Afrikalı güçlerin siyasi geçiş sürecinde ülkede güvenliği sağlayacak bir konumda bulunacağının altını çizdi.

BM'nin dün askeri müdahaleye onay vermesinden sonra konuşan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande da Orta Afrika Cumhuriyeti'nde katliamların devam ettiğini kaydederek Fransa'nın acil olarak müdahalede bulunacağını ifade etmişti.

Bu arada Le Figaro'nun gerçekleştirdiği ankete katılan Fransızların yüzde 68'i ise söz konusu askeri müdahaleye karşı olduklarını belirtti. CİHAN

Yorumlar