Frankfurt'ta Avrupa Merkez Bankası Açılışında Olaylı Protesto

AMB'nin Frankfurt'taki yeni merkezinin açılışında şehir karıştı. Antikapitalist göstericiler, polis araçlarını yaktı, binalar zarar gördü. Olaylarda 88 polis yaralandı.

Google Haberlere Abone ol
Frankfurt'ta Avrupa Merkez Bankası Açılışında Olaylı Protesto

Avrupa'nın en zinde ülkesi şekilde gösterilen Almanya'da, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) Frankfurt'taki yeni merkezinin açılışında belde karıştı. Antikapitalist 'Blockupy' hareketinin protesto ettiği açılışta polis araçları ateşe verildi, etraftaki binaların camları kırıldı ve taşlı saldırılar yaşandı. Olaylarda 88 polis memuru yaralandı, 350'den çok gösterici gözaltına alındı.

BİNANIN PARASI ÇILDIRTTI

Avrupa Merkez Bankası'nın takribî 1,3 milyar euro harcadığı Frankfurt'taki yeni umumi merkezinin resmi açılışı bugün gerçekleştiriliyor. AMB'nin kemer sıkma politikalarını ve yeni banka binasının yüksek maliyetini protesto etmesi beklenen kapitalizm karşıtı 'Blockupy' hareketi, bugün sabah saatlerinde başlayan eylemlerine devam etti.

Eylemler esnasında 7 polis aracının ateşe verildiği, 88 polis memurunun ise yaralandığı bildirildi.

HER YERİ YAKTILAR

Frankfurt belde merkezinde geniş önlemler saha polisle göstericiler içinde yer yer çatışmalar yaşandı. Göstericiler sabah saatlerinde kimi mühim kavşakları ulaşıma kapatırken, polis araçları, çöp konteynırları ve otomobilleri ateşe verdi.

POLİS TAŞ TOPLADI

Çevredeki kimi binaların camlarını kıran protestocular sokaklarda olan kaldırım taşlarını sökerek yola attı, polis ise taşları tek tek topladı. Eylemciler, protestolar esnasında muhtelif tiyatro gösterileri de yapmayı ihmal etmedi.

'BUGÜN KAPALIYIZ'

Eylemciler saat 14.00 dolaylarında yürüyüş için Römer meydanında bir araya geldi. Öte yandan Frankfurt'taki dükkanların camlarında yazan 'Bugün kapalıyız' ibaresi dikkat çekti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar