Flautre: YouTube'un tamamen engellenmesi ölçüsüz ve gereksiz

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Hélène Flautre, sosyal paylaşım sitesi YouTube'un tamamen engellenmesinin ölçüsüz bir karar olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Flautre: YouTube'un tamamen engellenmesi ölçüsüz ve gereksiz

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Hélène Flautre, sosyal paylaşım sitesi YouTube'un tamamen engellenmesinin ölçüsüz bir karar olduğunu söyledi. Flautre, engellemenin çeşitli yöntemlerle devre dışı bırakıldığını hatırlatarak bu yasağın ayrıca lüzumsuz olduğunu da ifade etti.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Hélène Flautre, Twitter'ın tamamen engellenmesinin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından eleştirildiğini ve mahkeme tarafından da iptal edildiğini hatırlattı. Flautre, YouTube için de aynı gelişmenin yaşanacağını belirtti.

Halkın haber alma özgürlüğünün korunmasını isteyen Flautre, "İfade özgürlüğü, serbest ve demokratik seçimler için asıl şarttır. Hükümet gerginliği düşürmek için elinden geleni yapmalı ve seçimlerin mümkün olan en az körü şartlarda yapılmasını sağlamak için tüm çabayı göstermelidir." dedi.

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Hélène Flautre, ayrıca Türkiye'de krizin derinleştiği ve devlet içerisindeki hiziplerin mücadelesinin hukukun üstünlüğünün temellerini tehdit ettiğini öne sürdü. CİHAN

Yorumlar