Finlandiya, yalnız hareket eden teröristlerden çekiniyor

Suriye ve Irak'taki çatışmalarda rol alan Avrupalıların ülkelerine dönerek eylem yapma ihtimali Finlandiya'yı da endişelendirdi. İstihbarat teşkilatı ‘Supo’nun başkanı Antti Pelttari, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda,...

Google Haberlere Abone ol
Finlandiya, yalnız hareket eden teröristlerden çekiniyor

Suriye ve Irak'taki çatışmalarda rol alan Avrupalıların ülkelerine dönerek eylem yapma ihtimali Finlandiya'yı da endişelendirdi.

İstihbarat teşkilatı ‘Supo’nun başkanı Antti Pelttari, özel bir televizyon kanalına verdiği röportajda, “Suriye’deki savaşa katılan diğer Avrupalı insanlar gibi, bu savaşa katılan Finlilerin sayısı da yükselmiş durumda. Yalnız hareket eden teröristlerle ilgili tehdidin arttığını değerlendiriyoruz. Bu tür insanların Batı karşıtı dünya görüşü, düşük bilinç ve şiddet kullanımında şahsi sebepleri, riski çoğaltan faktörler olarak gözüküyor.” dedi.

Yaklaşık olarak 30 veya 40 civarında Finlandiyalının savaşa katılmak için Suriye’ye gittiği belirtiliyor. Bu kişilerden 3’ünün ise savaşta hayatını kaybettiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı olan Paivi Rasanen ise istihbarat teşkilatının değerlendirmesine ciddiyetle yaklaştıklarını söyledi. Rasanen, ailelerin tehdit emarelerini fark edip mümkünse müdahale etmeleri gerektiğini ve olaylarla ilgili farkındalık oluşturulmasının önemli olduğunu aktardı. Bakan Rasanen, sorunlu bölgelerden dönen insanların tekrar Fin toplumuna entegre olabilmeleri için destek sunmanın da önemine dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar