Filipinler’de Türk kültür şöleni

Filipinler`in başkenti Manila’da Türk kültürünü tanıtma amaçlı program düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Filipinler’de Türk kültür şöleni

Filipinler`in başkenti Manila’da Türk kültürünü tanıtma amaçlı program düzenlendi. Programda geleneksel Türk dansları, Türk yemekleri, müzikleri ve Türkiye’nin tarihini ve güzelliklerini anlatan fotoğraf sergisi ve video gösterimi yapıldı.

Manila’daki Mandaluyong şehri Valisi Benjamin C. Abalos’un ev sahipliği yaptığı programa, 100'den fazla Filipinli ve çok sayıda Türk davetli katıldı. Programda Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Fountain International High School Müdürü Mehmet Çetin, Pasifik Diyalog Filipinler Vakfı Başkanı Ferhat Kazkondu, Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ile çok sayıda Filipinli ve Türk işadamı hazır bulundu.

Programda konuşma yapan Mandaluyong Balisi Benjamin C.Abalos, Türkiye’nin gelişen ekonomisinden, eğitiminden ve zengin tarihinden bahsetti. Vali, Filipinler’deki Türk okulları Fountain International School’un farklı eğitim çizgisiyle Filipinler’in eğitimine katkı sağladığını anlattı. Vali Abalos aynı zamanda Türklerin ne kadar yardımsever ve düşünceli olduklarını tayfundan dolayı zarar gören bölgelere yaptıkları yardımlarla da bir kez daha gördüklerini belirtirken, yaptıkları yardımlardan dolayı Türk halkına çok teşekkür etti.

Vali Abalos, Türkiye’nin eğitim sistemini Filipinler’e getirmek istediklerini belirterek, bu alanda Filipinler’deki Türk okulları ve Türkiye’deki eğitim kurumlarıyla işbirliği yapmak istediklerini ve bunun çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Filipinler Türk Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut yaptığı konuşmada, “Filipinler’in Türkiye’de tanıtımı için, Türkiye'nin 7 büyük ilinde, o ilin devlet yetkilileri ve iş adamalarının katılımı ile program düzenledik. Toplam da bin 740 kişi konferanslarımıza katıldı.” dedi. Filipinler'deki Türk şirketlerinden de bahseden Karabulut, Mandaluyong şehrinde de yatırımlar yapmak istediklerini belirtti.

Programda Fountain International Türk Okulları’nda okuyan Filipinli öğrenciler, geleneksel Türk danslarını sergiledi, Türkçe şarkılar seslendirdi. Aynı zamanda Filipinler’in Jose Rizal Üniversitesi’nde okuyan öğrenciler geleneksel dans Tinikling oynadı. Konuklara Türk yemekleri ikram edildi.Türk kültürünü anlatan el yapımı ürünlerden oluşan sergi düzenlendi.

Programın sonunda toplu fotoğraf çekimi ve hediye takdimi yapıldı. Foundation Uluslararası Türk Okulları Genel Müdürü Malik Gencer, Mandaluyong şehri valisine el yapımı çini vazo hediye etti. CİHAN

Yorumlar