FBI'ın Yakaladığı IŞİD Militanı: Yakalanmasaydım Obama'yı Öldürürdüm

ABD'de 14 Ocak'ta boru bombasıyla ilgili araştırmalar yaptığı sırada yakalanan Christopher Cornell, 'Yakalanmasaydım Obama'nın kafasına tetiği çekerdim' dedi.

Google Haberlere Abone ol
FBI'ın Yakaladığı IŞİD Militanı: Yakalanmasaydım Obama'yı Öldürürdüm

Boru bombasının nasıl yapıldığını araştırdığı sırada FBI sebebi ile yakalanan Christopher Cornell, tutuklu olduğu cezaevinden bir televizyon programına bağlandı. ABD Kongre Binası'na hücum düzenleyip meclis üyelerini öldürme planları yapmakla suçlanan 20 yaşındaki Cornell, 'FBI ajanları sebebi ile yakalanmasaydım Kongre Binası ve İsrail Elçiliği'ne boru bombası yerleştirirdim' dedi.

PLAN, IŞİD TARAFINDAN TERTİPLENMİŞ

Söz konusu planın IŞİD sebebi ile tertiplendiğini anlatan Cornell, sözlerine şu izahatlarla devam etti: 'Ne yapardım? Silahımı alır, Obama'nın kafasına dayar ve tetiği çekerdim. Sonrasında kurşunları Senato ve Temsilciler Meclisi üyelerine boşaltırdım. Biz Müslümanlara harp açan ve kanımızı döken 'kafir'lerle dolu İsrail Elçiliği ve başkaca binalara saldırırdım.'


ABD'nin Ohio eyaletinde yaşadığı belirtilen Cornell, 14 Ocak'ta boru bombasıyla ilgili tetkikler yapıp, tüfek ve cephanelik satın aldıktan sonra eylemini gerçekleştirmek üzere Washington'a gitme planları yaptığı sırada FBI ajanları sebebi ile yakalanmıştı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar